7.4.14

Pari sanaa budjetista

Original photo: David van der Mark (CC BY-SA 2.0)

Budjetti. Uuvuttava sana, sanoo humanisti. Jostain syystä allekirjoittanut on päätynyt budjettivastaavaksi, vaikka M on yleisesti ottaen parempi laskutoimituksissa.

Itse teeskentelen suorittavani päässälaskuja, kun niitä vaaditaan ja annan toisten suoltaa vastaukset. Nyökyttelen, myöntelen, kyllä kyllä. 


Matkabudjetti on kuitenkin budjeteista kivoin. Antaa struktuuria ja pitää jalat maassa, tällainen realisti rahatiukkis tykkää. Meidän reissun matkabudjetti on n. 10000 €. Se on muutamaa satasta vaille se summa, joka meille kertyy matkatilille lokakuuhun mennessä. Lisäksi joustavuutta tuo normaali palkka. Palkatonta lomaa ei toivon mukaan tarvitse ottaa. 

Ei olla mitään reppureissaajia eikä jakseta stressata joka sentistä. Liikkumavaraa pitää olla, vaikka päiväkohtaisen budjetin mukaan mentäisiin. Majoittumisessa ajateltiin hyödyntää mahdollisimman paljon airbnb:tä, ehkä myös sohvasurffausta. Singaporen överit rajoittuu Singaporeen. Tavoite yöpymisen/vrk keskihinnaksi on n. 50-60 €. Kuvassa on laskettu tarkemmin, mitä ollaan tähän mennessä maksettu ja mitä on vielä jäljellä. Listasta unohtui syömiset, huomasin. Lennot saatiin halvemmalla kuin alun perin ajattelin.

Välillä tuntuu, että budjetti riittää vaikka mihin. Välillä taas, ettei vaan osata arvioida paljonko rahaa kuluukaan. Kai tämä tästä tarkentuu koko ajan. 

SHARE:

2 comments

 1. Matkasuunnitelmanne kuulostaa tosi kivalta. Meillä on samat suunnitelmat, lähtö 13.12. Hong Kongin kautta, perillä ollaan 4 viikkoa. Lennot on varattu, mutta vielä ei mitään muuta.
  Onko teillä aiempaa kokemusta airbnb:n majoituksesta ja miten se ylipäätään toimii?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa, muitakin matkaajia! Kivaa kun kommentoit:) Oletteko vain Uuteen-Seelantiin suuntaamassa vai Australiaan myös? Suosittelen kyllä Kilroyta, ollaan nyt sitä kautta varattu aika paljon asioita (autojen vuokraus, bussit Australiassa yms.) ja toimii todella hyvin.

   Airbnb:stä meillä ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta monet tutut ovat sitä käyttäneet ja suositelleet ja tykänneet. Se jo huomattiin, että tässä vaiheessa on vielä turhan aikaista kysellä sen kautta yöpaikkoja. Kalenterit ulottuvat ehkä kesään ja parista paikasta saatiin vastaukseksi, että palatkaa asiaan alkusyksyllä...

   Delete

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig