29.5.14

Top of the lineMatkasuunnitteluksi voi kai tätäkin sanoa, nimittäin kameran hankintaa. Mulla on vanha Canonin järkkäri, mutta ei kyllä aiottu raahata sitä mukana. Kompaktikamera on niin paljon kätevämpi. Niinpä muutaman illan intensiivisen googlailun ja lukemattomien kameravertailujen ja -arvostelujen jälkeen (teknologiahankintojen A ja O on todellakin kunnon taustatyö, jos meiltä kysytään) päädyttiin Sonyn DSC-RX100 II-kompaktikameraan.

Hehkutuksien mukaan pitäisi olla top of the line, best of the best, järkkärilaatua kompaktikameran koossa. Kolmoversiokin ilmeistyi kamerasta juuri, mutta siinä hintaluokka alkoi olla jo liian hurja.

Vaatimukset kameralle olivat:  


  • pieni koko
  • mielellään mahdollista kuvata RAW-formaatissa
  • wifi, jotta kuvat saa siirrettyä tarvittaessa puhelimeen/tabletille
  • huippu kuvanlaatu 

Tuossa pitäisi kaikki täyttyä. Säätöjä on kamerassa huimat määrät, valita voi usemmasta älykkäästä ohjelmasta manuaalisäätöihin asti. Kuvien siirto puhelimeen onnistuu langattomasti appsin kautta, siitä plussaa. Ja onhan se nyt pieni verrattuna puolijärkkäreihinkin! Kesän tapahtumat tulee tällä nyt hyvin kuvattua.


Muuta edistystä matkasuunnittelussa: vuokrattiin Uuden-Seelannin pohjoissaarella liikkumista varten henkilöauto. Lisäksi Australian kulkuvälineet on myös hoidettu: Melbournesta Sydneyyn lennetään ja Sydneystä Brisbaneen otetataan bussi. Matka kestää rapeat 17 h, mutta kuulemma maisemat pitäisi olla kaiken sen arvoisia.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig