16.8.14

Majoitus ja reitti: Australia

Australian majoitukset saatiin tänään vahvistettua. Se tarkoittaa sitä, että Eteläsaaren campingalueita lukuun ottamatta kaikki majoitus on nyt hallussa. Yay! Christchurchista Melbourneen lennettyämme luvassa on reippaan kahden viikon taival Australissa. Näin:

MELBOURNE - SYDNEY - BYRON BAY - BRISBANE

St Kilda ja Melbourne. Kuva: Vermin Inc. (CC BY-NC-SA 2.0)
Klassiset Australian itärannikon kaupungit siis sekä vähän rennompaa biitsihengailua Byron Bayssa. Kelpaa meille loistavasti! Australian mantereen valloitus alkaa Melbournesta. Airbnb:tä selaillessa kohdalle osui Natalien ja Bradin tarjoama koko asunto St Kildan rannalla. Oikeastaan Jonna hyvin määrätietoisesti ja nopeasti päätti tämän paikan olevan ”se oikea” meille. Ratkaisussa painoi merkittävät asiat kuten ”upea viltti”, ”designkalusteet” ja ”ihku retrosohva”. Vähintäänkin epäilyttävää. Hetken tutkinnan jälkeen kuitenkin selvisi, että paikka vaikutti kerrassaan erinomaiselta. Mukava alue, oma rauha ja hyvät arvostelut saivat meidät venyttämään budjettiamme. Done deal!

Sydneyn kuuluisat maisemat kutsuvat! Kuva: Sacha Fernandez (CC BY-NC-ND 2.0)


Melbournesta matka jatkuu lentäen Sydneyhin (etäisyydet ovat sen verran suuret, emmekä halua viettää liikaa aikaa bussissa). Australian suurimmassa kaupungissa löysimme majoituspaikaksi Bettyn charmikkaalta vaikuttava Gardener’s Loftin. Loistoarvostelut saanut pikkuasunto täyttää kaikki meidän kriteerit. Oma rauha on aina plussaa, mutta odotamme innolla myös majoituspaikkoja tarjoavien henkilöiden tapaamista, sillä sosiaalisuus ja lokaali tietämys ovat ehdottomasti niitä asioita, joita haemme Airbnb-majoituksilta.

Byron Bayn kuuluisa majakka. Kuva: thinboyfatter (CC BY 2.0)

Sydneystä matkaamme Greyhound-bussilla Byron Bayn kautta (1 yö bussissa, toinen Byronissa) Brisbaneen. Byron Bayssa selailimme pitkään Airbnb:n tarjontaa vain todetaksemme, ettei yksinkertaisessa ja siistissä B&B Guesthousessa ole mitään vikaa. Why complicate stuff? Brisbanesta bongasimme melko pitkän tutkinnan jälkeen Nikkin ja Joaquinin kämpän, josta he tarjoavat makuuhuoneen verran majoitusta edulliseen hintaan.

Matkamme finaali koittaa Singaporen Parkroyal on Pickeringissa, jota hehkutimme jo aiemmassa blogikirjoituksessa. Tuntuu loistavalta, että matkan runko on majoitusten myötä nyt selvillä. Liikaa ei etukäteen toki viitsi aikatauluttaa tekemisiä, mutta majoitusasiat on mielestämme silti hyvä selvittää hyvissä ajoin. Ne muodostavat kuitenkin suuren osan budjetin menoista ja hyvä majapaikka on osa elämystä. Kaiken kaikkiaan meillä oli Airbnb:n kanssa todella hyvä flow: lähes kaikki ensimmäiset yhteydenottomme saivat positiivisen vastauksen ja kaikista tyypeistä jäi hieno fiilis! Tuleviin majoitustarjoajiin kuuluu mm. psykiatri, taiteilijapariskunta, journalisti, mediatuottaja ja opiskelijapari. Eiköhän jokaisen kanssa tule kumottua lasillinen viinä jos toinenkin.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig