14.8.14

Majoitus ja reitti: Pohjoissaari

Pohjoissaaren reitti on pikku hiljaa selvillä.

Olisipa budjetti loputon! Ei se vaan ole. Aivan kuten maailman luonnonvarat niin rahatkaan eivät riitä loputtomiin. Olemme viimeiset pari viikkoa ahkeroineet asumisjärjestelyjen parissa. Käytännössä tämä on tarkoittanut reitin, ajankohtien ja majoituspaikkojen sovittamista yhteen budjettimme kanssa. Reitti on selkeytynyt suhteellisen kivuttomasti (Eteläsaaren tarkka reitti vielä sopivan avoin) ja siinä samassa yöpymispaikkojen tarve. Airbnb on tullut tutuksi ja budjettia on jouduttu ruuvaamaan löysemmäksi joissakin paikoissa ja vuorostaan tiukentaa joissakin.

Pro tip! Asettakaa ihmiset hintahaarukka heti kohdilleen Airbnb:ssä, muuten lähtee budjetti käsistä haaveilun ottaessa yliotteen. Take all my money!

Airbnb on muuten loistavan nerokas palvelu, mutta sen upealla valikoimalla on katala vaikutus pieneen mukavuudenhaluiseen ihmiseen: hyvin nopeasti on asettanut miltei vaatimukseksi sen, että muutaman yön majoituspaikan on ehdottomasti tarjottava taloyhtiön oman uima-altaan, aurinkoisen terassin ja virheettömät kulkuyhteydet. Niin ja plussaa toki olisi oma rauha ja upea asuinalue. Joskus on vain pakko lainata Samuel L. Jacksonia ja todeta, että enough is enough. Joku roti!

Aucklandin satama-alue kutsuu! Kuva: picale (CC BY-NC-SA 2.0)

Pohjoissaaren reitti- ja yöpymisjärjestelyt näyttävät tältä:

Auckland

Sijainti oli meille Aucklandissa tärkeä lähinnä maratonin kannalta joten otimme Airbnb-selailun jälkeen yhteyttä Markiin, joka tarjoaa huonetta lupaavasta asunnostaan satama-alueella. Hyvä viba! Maratonin jälkeisenä päivänä saamme käyttöömmee vuokra-auton, jolla lähdemme ajelemaan kohti Wellingtonia. Matkalla ehdimme toki pysähtyä muutamassa paikassa:

Tongariro Alpine Crossing tavoitteena. Kuva: Jeff P (CC BY 2.0)


Rotorua - Taupo - Turangi - Napier - Wellington.

Rotoruassa meille kelpasi mainiosti Four Canoes Hostel. Ajatuksena on antaa seudun kuumat lähteet parantaa maratonista ja reissaamisesta uupuneita jalkoja ja sen jälkeen suunnata Taupon kautta Turangiin, josta valitsimme seuraavaksi majapaikaksemme Sportsmans Lodgen. Turangista on tarkoitus tehdä päiväretki Tongariron kansallispuistoon ja kokea Lake Taupon tarjonta. Parin päivän kuluttua matkamme jatkuu kohti itärannikkoa, jossa meitä odottaa Napier ja Hawkes Bayn viiniviljelmät. Yöpymisen tarjoaa Parkside Lodge. Oikeastaan kaikkia näitä edellä mainittuja yöpymisvalintojamme ohjasi ne kaksi faktaa, että matkustamme autolla ja budjettimme on tiukka (se varmaan tosin riippuu keneltä kysytään, sillä emme silti ole valmiita yöpymään missään ötököiden valtaamassa läävässä säästääksemme muutaman hassun euron). Yöpymiset tulivat näissä paikoissa maksamaan n. 50€/yö mikä on mielestämme OK hintataso.

Hawkes Bay ja viinitilat. Kyllä kiitos! Kuva: Greg van Slyke (CC BY-NC-ND 2.0)

Wellington - Christchurch.

Roadtripin lopuksi päädymme Wellingtoniin, jossa palautamme vuokra-automme ja yövymme pari yötä hyvän hinnan tarjoavan Brendan kämpässä. Veneiltyämme Eteläsaarelle junailemme Christchurchiin, jossa yhden yön jälkeen (halpa Airbnb:n kautta bongattu diili) saamme käyttöömme Mighty Camperin. Eteläsaaren seuraavat 10 päivää ovatkin seuraavana listalla suunnittelupuuhissamme. Eteläsaaren nähtyämme (tai pienen osan sitä ainakin!) ja Camperin palautettuamme jätämme hyvästi Uudelle-Seelannille ja lennämme Melbourneen. Australian yömpymiset ovat loppusinettiä vaille vahvistettu, mutta teemme niistä oman blogipostauksen pian.

SHARE:

4 comments

 1. Ihan mahtavalta kuulostaa, hyvä te :) Me tullaan sitten hieman teidän jälkeen sitten samoihin maisemiin.

  Pohjoissaarella Rotorua ja sen ympäristö on ehdottomasti näkemisen (ja kokemisen) arvoinen paikka. Rotoruasta etelään on Waiotapu, joka on kaikenlaisine lähteineen upea kokemus. Itselleni Mount Ruapehun lähistö Tongariron kansallispuistossa oli myös huikea. Molempiin noihin kannattaa varata pari päivää, että ehtii nähdä edes jotain. Esim Waiotapussa menee kiertäessä helposti kokonainen päivä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista ja isot kiitokset vinkeistä, Päivi! Laitetaan ehdottomasti heti listalle. Milloin te olittekaan tulossa ja kuinka pitkäksi aikaa? Ilmailun merkeissä taitaa teidän reissu kulua?

   Delete
 2. (pitkät jorinat jo eilen kirjoitin mutta tämä systeemi jostain syystä hävitti kaiken kun klikkasin publish - uusi yritys siis!) Joulukuun puolivälissä lähdetään, Hong Kongin kautta Melbourneen, siitä rantatietä pitkin autolla Sydneyyn ja jouluksi lennetään Christchurchiin. Kolme viikkoa NZ:ssa vielä hieman auki, yksi viikko vain ilmailua - itse taidan sillä välin kierrellä maisemia maita pitkin - esim Queenstownin suuntaan (Top of the Lake -kuvauspaikat esim).

  Tammikuussa suunta Aucklandista Havaijille, missä vajaat kaksi viikkoa ennen kuin suunnataan LAXin kautta takaisin kotiin. Kaikkiaan reilu 6 viikkoa tuohon on varattu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mekin törmäsimme bloggerin hienoon hävitysominaisuuteen, kuulemma joku bugi :( En muistanutkaan, että teidän matka oli noin kattava! Kuulostaa aivan mainiolta setiltä!

   Delete

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig