21.9.14

Testissä Bloggerin Android- ja iPad-sovellukset

Meillä on ollut alusta alkaen tarkoitus liveblogata reissussa ollessa. Tämä olisi kannattanut pitää ehkä paremmin mielessä blogia perustaessa ja blogialustaa valitessa, mutta aika automaattisesti ja ajattelematta alustaksi valikoitui Blogger. Se on ilmainen, ilman mainoksia ja molemmilla oli tunnukset jo ennestään. Vaan enpä olisi uskonut, että mobiilibloggaaminen olisi niin surkeasti hoidettu Bloggerilla kuin se näköjään on. Siitäkin huolimatta, että kyseessä on Googlen palvelu.

Vaatimukseni bloggaussovellusten suhteen eivät ole mielestäni mitään erikoisia: Kuvien lisääminen, koon ja sijainnin määrittäminen. Tekstin asemointi. Linkit, otsikot, tunnisteet. HTML. Testaamistani sovelluksista kuitenkin vain yhdellä toimi kaikki nämä ominaisuudet. Testilaitteina olivat Samsung Galaxy S4 ja iPad mini retina.

Testatut Android-sovellukset


Blogger

Virallinen ilmainen Blogger app. Toimii siedettävästi, jos ei halua tehdä muuta kuin kirjoittaa tekstiä ja lisätä muutaman kuvan. Tekstiä ei kuitenkaan voi muotoilla (lihavointia, kursivointia ja linkitystä lukuunottamatta) eikä kuvia asemoida. Ei mahdollisuutta vilkaista HTML-muodossa. Julkaistessa on siis täysi arvoitus, miltä postaus näyttää. Plussaa ainoastaan siitä, että kuvien oletuskoon saa valita ja että sekä julkaistuihin että luonnoksena oleviin postauksiin pääsee kaikkiin käsiksi.

Blogaway for Android

Sovelluksesta on sekä ilmainen että maksullinen, mainokseton versio (1,83 €), testasin ilmaista. Sama juttu kuin yllä mainitussa: tekstiä voi kirjoittaa ja kuvia voi lisätä. Tekstiä pystyy muotoilla vain sen verran, että sanoja voi lihavoida, kursivoida ja linkittää. Muuta extraa: tunnisteet ja sijainnin saa lisättyä ja postaukset voi julkaista ajastuksella. B-quote onnistuu myös. Miinusta erityisesti siitä, että postaukset on aivan liian helppo julkaista vahingossa.

Blogger-Droid

Sovelluksesta on sekä ilmainen että maksullinen, mainokseton versio (0,83 €), testasin maksullista. Plussaa yksinkertaisesta käyttöliittymästä, josta tosin tuntuu bugittavan välillä aika rajusti. Tekstinkäsittelymahdollisuudet samankaltaiset kuin Blogawayssa eli lihavointi, kursivointi, alleviivaus yms. onnistuu, mutta ei esim. otsikoiden tai lainausten muotoilu.

Yhteenveto: 

Androidille näyttää olevan tarjolla vain siedettäviä tai huonoja Blogger-appseja, joista yksikään ei toimi sellaisenaan. Postauksia joutuu aina jatkokäsitellä selaimen kautta, ainakin jos on tällainen pilkunviilaaja. Vinkatkaahan, jos olen missannut jonkun oikeasti hyvän sovelluksen!

Testatut iPad-sovellukset


Blogger

Bloggerin iPad-sovellus on ihan yhtä rajoittunut kuin Android-versiokin. Eli tekstiä voi kirjoitta ja kuvia lisätä, mutta muokkaaminen ei onnistu kuin hyvin rajoitetusti (=lihavointi, kursivointi, linkit, kuvien oletuskoko).

Blogsy

Vihdoinkin loistava bloggaussovellus! Blogsy on bloggaustyökalu monelle eri alustalle. Saatavilla vain Applen laitteille, hinta 4,99$. Blogsysta löytyy oikeastaan kaikki samat ominaisuudet kuin Bloggerin omasta editorista, tosin osa ominaisuuksista toimii jopa paremmin kuin Bloggerissa. Iso plussa HTML-katselusta, tekstin katkaisusta, muotoiluominaisuuksista, kuvien asetuksista ja eri some-palveluiden tuesta. Joka sentin arvoinen, tätä voin suositella.

Yhteenveto:

iPhonelle/iPadille tuntuu löytyvän useita hyviä (joskin maksullisia) mobiilibloggauksen mahdollistavia sovelluksia. Kehittäjien kannattaa nähtävästi satsata sovellusten kehittämiseen, sillä käyttäjäkunta on tunnetusti valmis maksamaan sovelluksista toisin kuin Androidilla. Silti harmittaa näin Android-käyttäjänä/fanina, että tilanne on näin surkea, jos täytyy nojata vain Google Playn tarjontaan!
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig