9.9.14

Vaasan puolimaraton - uusi ennätys!


Yksi suuri henkilökohtainen tavoite reissullamme on Aucklandin Maratonin juokseminen heti saavuttuamme Uuteen-Seelantiin. Alle 4 tunnin aikaa lähden tavoittelemaan kuningasmatkalta ja sen ei pitäisi olla mahdottomuus. Harjoittelu tuntuu menneen mukavasti tähän asti ja osana harjoittelua päätin osallistua Vaasan 30-vuotis juhlamaratonin puoliskalle 6.9. jossa onnistuin juoksemaan uuden ennätyksen: 1:38:14.

Harjoittelukausi on sujunut hyvin vaikka useat työmatkat ovatkin härinneet säännöllisyyttää jonkin verran. Olen silti pystynyt noudattamaan harjoitusohjelmaa lähes täysin, joten lähdin luottavaisena kotikaupungin maratonille. Onnistuin ilokseni ylläpitämään erittäin tasaista vauhtia koko matkan: pysyttelin keskivauhdissa 4:37 min/km koko matkan. 

Juoksun ensimmäiset 5 km sujuivat lepposasti viileässä ja pilvisessä säässä. Pian pilvipeite silti katosi ja aurinko lämmitti juoksijoita oikein urakalla. Tämä koitui joidenkin kohtaloksi sillä 10 km jälkeen vastaan tuli muutama puiden suojaan ja varjoon tuupertunut kanssajuoksija. Yllättävä lämpö söi omiakin tehoja mutta onneksi puoliska on sen verran hallittavissa, että sen pystyi vetää loppuun ilman suurempia ongelmia. Viimeiset 3-4 km tekivät kyllä tiukkaa, mutta onneksi ei tarvitse pitää näin kovaa vauhtia maratonilla. Ja harjoittelujaksoa on vielä usea viikko jäljellä, joten eiköhän tästä hyvä tule!
Vaasan 30. Juhlamaraton. Puolimaraton taittui uuteen ennätysaikaan!


Maratonharjoittelu jatkuu siis normaalisti ja tämän ohessa pitäisi saada matkan ajan työasiat jokseenkin valmiiksi suunniteltua, jotteivät kollegat pahastu liikaa, kun livistän vuoden vilkkaimpaan aikaan pidemmälle seikkailulle. Pikku hiljaa ajattelimme myös selvitellä Eteläsaaren campingalueita ja ehkäpä merkitä jokunen ravintola, viinitila, extremeurheilupaikka ja yleinen nähtävyys kartalle. Niin ja pidellä peukkuja ettei Vladimir mene sulkemaan Venäjän ilmatilaa! C'mon lopettakaa jo tuo pullistelu ja turha sota!
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig