6.11.14

3 syytä käydä Turangissa

Vietimme viimeiset 2 yötä Lake Taupon eteläpuolella Turangin pikkukaupungissa, joka on suosittu kalastuskohde. Kaupunki osoittautui yllättävän sympaattiseksi paikaksi ja viihdyimme siellä erinomaisesti, etenkin ruokatarjonnan monipuolisuus onnistui yllättämään. Tässä kolme parasta syytä käydä Turangissa:

1. Ruoka

Pieneksi paikkakunnaksi Turangista löytyy yllättävän monta kiinnostavaa ravintolaa. Fine dining illallispaikkoja olisi useampikin (Lakeland House Restaurant, Tongariro Lodge), mutta me keskityimme lähinnä lounastamiseen.

River Wines Vineyard & Restaurant (2/134 Grace Rd)

River Vineyard & Restaurant on pieni perheomisteinen viinitila ja ravintola. Erikoisuutena ja ylpeyksinä ovat rypälelajikkeet Pino Noir ja Pino Gris, joihin Tongariron uniikki maaperä on henkilökunnan mukaan täydellinen. Lounasta ravintola tarjoilee lähes päivittäin. Minä söin päivän keiton (perunaparmesankeitto) ja Matias talon hampurilaisen, molemmat erinomaisia. Suosittelemme!

Creel Tackle House and Café (189 Taupahi Rd)

Creel Café sijaitsee paikallisen kalastuskaupan yhteydessä ja on majapaikkamme emännän mukaan "kaupungin ainut kunnollinen kahvila". Todella sympaattinen miniatyyrikahvila, jossa kaikki makeat ja suolaiset tuotteet ovat kotitekoisia.

2. Aito pikkukylän fiilis

Turangissa on viihtyisä pikkukylän fiilis; paikalliset ovat avuliaita ja jäävät mielellään juttelemaan, eikä Taupon lievää "turistirysätunnelmaa" ollut havaittavissakaan. Yövyimme Bettyn & Dougin omistamassa Sportman's Lodgessa, joka näytti olevan etenkin kalastajien ja Tongariro-vaeltajien suosiossa. Pyykkäys, kokkaaminen ja hengailu onnistuivat mainiosti yhteisissä tiloissa. Paikan ylpeys on kuvistakin näkyvä kalastajien "wall of fame" (wow), josta bongasimme ainakin yhden suomalaisen nimen. Betty myös meille häntä ylpeänä esitteli: "Hän käy täällä usein!" ja oli pettynyt, kun emme tunteneet tätä suurta suomalaista kalamiestä.

3 Sijainti ja aktiviteetit

Turangi sijaitsee Tongariron kansallispuiston läheisyydessä, joten kuljetukset Tongariron vaelluksille ovat helposti järjestettävissä. Kalastuksen lisäksi paikan toinen suosittu aktiviteetti ovat erilaiset white water rafting retket. 10 minuutin matkan päässä Tokaanussa sijaitsee myös Tokaanu Thermal Park, josta löytyy mineraalialtaita.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig