5.11.14

Melontaretkellä Turangissa

Tongariro Crossing eli Mount Doomin maisemat olivat tänään tosiaan out of reach iltapäiväksi luvatun rankan sateen vuoksi. Pieni harmitus, mutta ei hätää: marssimme heti herättyämme majapaikkamme emännän Bettyn puheille ja pyysimme häntä selvittämään kajakeiden vuokrausmahdollisuutta lähialueella. Vesille siis!

Taupossa ja myös täällä Turangissa moni firma tarjoaa kyllä kajakointia, mutta valitettavasti melkein aina turisteille suunnattuina valmispaketteina. Kuljetukset, ryhmäopastus, virvokkeet yms. nostavat hinnan äkkiä sataan dollariin. Me halusimme vain kajakit, melat ja pelastusliivit. Onneksi lähikylästä löytyi Kayak Wai Maori, jonka omistaja tarjosi meille muutamalla kympillä haluamamme välineet, ohjeisti sopivan reitin ja laski meidät firmansa takapihalla virtaavaan pikkuiseen Tokaanu-virtaan, joka laskee Taupon järveen. Jee!
Vähän toki pisti nostamaan kulmakarvoja, kun meille selitettiin virtaavan joen olevan paikoin vulkaanista termaalista aluetta ja joenposkissa voi esiintyä kiehuvia kohtia, joita "kannattaa välttää, koska vesi saattaa aluksi tuntua miellyttävän lämpimältä mutta aiheuttaa pian palovammoja". Oukei, let's go!

Meille osui paras mahdollinen melontasää, runsaasti aurinko ja vain hentoa tuulta. Päivän rankkasateet oli luvattu vasta iltapäiväksi. Ensimmäinen 40-minuuttinen kului kapeahkon virran vietävänä ohi takapihojen ja mustien hanhiparvien. Virta oli sen verran voimakas, että sai paikoin tehdä melko kovaa töitä, ettei ajautuisi ympäröivään tiheään kasvillisuuteen. Monessa kohdassa erilaiset pusikot ja puunrungot olivat lähes kasvattaneet tien umpeen. Jonna sai pari kertaa piikkipuskista hittiä. Tälle luonnollisesti hekottelin itse kokeneena melojana vierestä.

Taupon järvellä maisemat olivat varsin upeita. Tongariron kansallispuiston vuorenhuiput olivat sadepilvien peittämät, mutta me selvisimme 3,5h melonnasta kuivina (joskin nälkäisinä ja uupuneina). Päivän kruunasi myöhäinen lounas paikallisella viinitilalla ja kylpeminen Tokaanun Thermal Poolsin kuumassa altaassa. Täällä on ymmärretty, että vesi uima-altaissa kuuluu olla kuumaa eikä jäätävän kylmää kuten Suomessa. Hyvä päivä!
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig