26.11.14

Night Noodle Markets!

Marraskuun kaksi viimeistä viikkoa Melbournen keskustan Birrarung Marr -puistossa vietettiin hypetettyä aasialaista Night Noodle Markets-ruokafestivaalia. Koska mahdollisuus avautui, niin käväisimme tarkistamassa, mitä yli 50 ruokakojulla oli tarjottavana.
Meille oli useampi taho etukäteen suositellut näitä nuudelifestareita, joten emme voineet olla menemättä paikalle. Myös iso osa Melbournen muista asukkaista ja turisteista oli eksynyt puistoon kokeilemaan aasialaisen keittiön antimia, olihan festivaalin viimeinen päivä. Helposti lähestyttävä konsepti itsessään on loistava: eri foodtruckit ja jopa fine dining -ravintoloiden pikkukojut tarjoavat pieniä, mutta maittavia ruoka-annoksia pilkkahintaan 6-9 dollaria. Lisäksi festivaalialueella myydään virvokkeita, joita vapaasti voi kuljettaa ympäri jonottaessaan seuraavan ruokapaikan annosta tai halutessaan istua nurmikolle tarkastelemaan markkinahumua. Ei taas olla Suomessa.

Ruokavaihtoehtoja oli tuhottomasti. Päädyimme kokeilemaan intialaisia pikkusuolaisia sekä paikan ylivoimaisesti pisimmät jonot keränneen Gelato Messinan kehuttuja jäätelöannoksia. Pikkusuolaiset maistuivat, mutteivät varsinaisesti säväyttäneet muuta kuin salakavalasti jälkitulisuudellaan. Messinan jäätelöannos sen sijaan oli kaiken hypen arvoinen! Jonossa ihmiset naureskelivat iloisena ja muistuttivat toisiaan ja lapsiaan: "vielä 50 metriä, sitten saat maailman parasta jäätelöä". Näille kommenteille ei voinut muuta kuin hymyillä kunnes ensipuraisun jälkeen ymmärsi mistä oli kyse: jäätelö oli toden totta herkullista.
Hieno ja rento tapahtuma-alue, hyvät hinnat, loistava tunnelma ja tietenkin hyvä ruoka tekivät Night Noodle Marketsista hyvin positiivisen kokemuksen ja päättivät Melbournen visiitimme toivotulla tavalla.
SHARE:

2 comments

 1. Hei, mahtavaa löytää tämä blogi! Olen itse saapumassa muutaman päivän päästä Melbourneen ja haluaisin kuulla teidän suosituksenne paikoista, joissa kannattaa käydä: kaupunginosat, erityiset kahvilat ja ravintolat, nähtävyydet ym. Mitä te suosittelisitte? :) Mukavia päiviä reissuunne! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi ja kiitos kommentista! Kannattaa tutustua Broadsheet-sivustoon: http://www.broadsheet.com.au/melbourne/
   Sivusto listaa parhaat/kuumimmat kahvilat, ravintolat ja shoppailut. Kaupunginosista vietimme luonnollisista syistä eniten aikaa St Kildassa mutta esim. lähellä sijaitsevassa Prahranissa oli sykettä ja tykkäsimme (Hanoi Hannah ja Tall Timber sijaitsevat täällä. Loistopaikkoja kumpikin!). Pohjoisempana Fitzroyn kaupunginosa on hipsereiden suosiossa jos sellainen kiehtoo. Ydinkeskustassa eli CBDssä meille suositeltiim mm. sikaribaaria Sigloa kattoterasseineen mutta emme koskaan ehtineet sinne. Myös Mamasita ja Chin Chin saivat paikallisilta kehuja CBD-illallistamiseen.
   Kildassa jos pyöritte niin aivan Aclandin Streetin alussa (Fitzroy Streetin päädyssä) sijaitsee kahvila Il Fornaio. Loistava aamupala/brunssi!
   Shoppailemaan emme juuri rientäneet muuta kuin Casinon ja paikallisen messukeskuksen vieressä sijaitsevaan DFO eli Direct Factory Outletissa.
   Yleisesti kahviloita riittää pilvin pimein ja Melbournen juttu tuntuu olevan hyvä ruoka ja kahvi. Liikkumiseen kannattaa hankkia Myki-kortti, jolle lataa rahaa sitä mukaa kuin tarvii. Hyvää reissua, varmasti nautit!

   Delete

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig