27.11.14

Päiväretki sinisille vuorille


Saavuimme Sydneyhin maanantai-iltapäivänä ja heti tiistaina suuntasimme n. 100 km sisämaahan Blue Mountainsin kansallispuistoon. Hyvä päiväretki, mutta kannattaa välttää Scenic Worldin turistiloukku. Ja kärpäskammoiset välttäkööt koko paikkaa.

Blue Mountains on suuri kansallispuisto, jonka laidoilla sijaitsee esim. pikkukylät Katoomba ja Leura. Näihin kyliin pääsee helposti lähijunalla Sydneyn keskusasemalta eikä hintakaan ole paha: about 17 dollaria per pää. Kansallispuiston ylivoimaisesti suosituin ja tunnetuin nähtävyys on parin kilometrin päässä Katoomban asemalta sijaitsevassa Echo Pointin näköalatasanteelta aukeava Three Sistersin kalliomuodostelma.
Jäimme junasta Katoomban kylässä ja ostimme saman tien liikkumista sinisillä vuorilla helpottavan päivälipun, jolla sai ajaa rajattomasti päänähtävyyksiä Katoomba-Leura väliä kiertävällä bussilla sekä lisänä käyttää Scenic Worldin vuoristojunaa, gondolikärryä ja riippuhissä (laitteistonimet vapaasti käännetty). Ensiksi mainittu bussipassi oli hintansa arvoinen mutta jälkimmäinen Scenic Worldin lippu ei todellakaan vastannut hypeä ja sitä kannattaa välttää, mikäli ei rakasta turistirysiä (etenkään aasialaisia matkaseurueita) ja tylsiä väkisin väännettyjä luontokokemuksia. Ehkä Uuden-Seelannin maisemat ja koskemattomuus olivat nostaneet luontonähtävyyksien riman niin korkealle, etteivät sinänsä hienot "sademetsäkävelyt" ja "huimat gondolinäköalat" säväyttäneet. Indiana Jonesin tunnarin siivittämä 30 sekunnin mittainen vuoristoratalaskeutuminen ei tuntunut muuta kuin naurettavalta.
Sinertävän hohkuva kansallispuisto oli kyllä itsessään hienon näköinen ja kalliojyrkänteet vaikuttavat. Meidät yllätti armoton kärpäs- ja aasialaisturistimäärät. Pienoinen pettymys oli myös korjaustöiden vuoksi suljetut vaellusreitit Three Sistersin juurille. Kaunis ja aurinkoinen päivä oli varsin mukava kokonaisuus ja Leuran kylä charmikas.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig