4.11.14

Rotorua - kuumien lähteiden ja maorikulttuurin kaupunki


Rotorua on yksi Pohjoissaaren suosituimmista kohteista mineraalikylpylöiden, geysireiden yms. geotermisten nähtävyyksien takia. Esimerkiksi Polynesian spa oli etukäteen hehkutettu olevan maailman top 10 parhaiden kylpylöiden joukossa. Kuumissa mineraalivesissä lilluminen on tunnetusti yksi suosikkiaktiviteettejamme, joten kurvasimme suorinta tietä kyseiseen kylpylään kananmunanhajuiseen Rotoruaan saavuttuamme. Täytyy kuitenkin sanoa, että itse koin paikan hieman ylihinnoitelluksi ja -hehkutetuksi, omana suosikkina säilyy edelleen Budapestin Rudas. Kylpylöitä löytyy runsaasti myös matkalla Rotoruasta Taupoon. Pysähdyimme mm. Waikite Thermal Spassa, joka omalla tavallaan antoi paljon autenttisemman fiiliksen kuin Polynesian spa.

Waikite Thermal Pools
Wai-O-Tapu muta-altaat
Rotorua on mineraalivesien lisäksi myös Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskipiste. Maoriesityksiä oli kehuttu kovasti etukäteen, mutta jätimme ne ajallisista ja rahallisista syistä väliin. Räjäytimme nimittäin päiväbudjetin Rotoruassa ihan totaalisesti pelkästään ruokakaupassa käymällä ja kylpylässä lillumalla. Uuden-Seelannin aktiviteetit ovat osoittautuneet juuri niin kalliiksi kuin etukäteen kaikki varoittelivat.
Puikot heiluneet Rotoruassa
Kaupunki itsessään oli aika tylsä ja meidän hostelli vähän kulunut. Löytyi pikkukaupungista sentään erinomainen Italialainen ravintola Leonardo's Pure Italian, josta nappasimme annokset iltapalaksi punaviinin kera nautittavaksi. Suosittelemme!

Tänään ollaan ajeltu Rotoruasta Taupon kautta Turangiin. Valitettavasti Mount Doom ja Tongariro näyttävät jäävän tällä reissulla näkemättä kokonaan (omalta kohdalta näin olisi tapahtunut joka tapauksessa tuon polvivamman takia), sillä huomiseksi on luvattu vuorille rankkaa lumisadetta eikä vaelluksille ole asiaa vaarallisten sääolosuhteiden takia. M on vähän harmissaan, mutta no can do. Keksimme huomiselle muuta kivaa!
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig