19.11.14

Varjoliitoa Wanakassa

Viimein Wanakan tuulet suosivat meitä ja päästiin kokemaan se yksi toivelistalla ollut extremelaji eli varjoliito!

Doubtful Soundin jälkeen teimme pikamuutoksen suunnitelmiin. Tarkoitus oli yöpyä vielä toinenkin yö Te Anaussa, mutta koska seuraavan aamun sää näytti viimein suotuisalta varjoliitoilun kannalta, käännettiin nokka taas kohti Wanakaa ja ajeltiin reilu 4 tunnia kohti auringonlaskua. Matkalla ohitettiin Gibston Valleyn lukemattomat viinitilat ja Cromwellin puutarhatilojen antimet. Harmitti niin, että mikään ei ollut enää auki, tähän alueeseen haluaisi tutustua paremminkin.

Miksi Wanaka?

Tuulet eivät suosineet meitä viimeksi Wanakassa ollessamme, mutta nyt kolmannella yrityksellä Wanaka Paraglidingin Richard näytti vihdoin vihreää valoa ja päästiin ilmaan. Wanakan tandemvarjoliitohypyt ovat Uuden-Seelannin korkeimmat ja ne tehdään läheisen Treble Conen rinteiltä. Samalla rahalla -tai itse asiassa vähän halvemmalla, n. 120€- saa siis lähes puolet enemmän aikaa ilmassa kuin Queenstownissa, jossa esimerkiksi Skyline Gondolalta tehtävät hypyt kestävät 8-10 min. (vrt. Wanakan 15-25 min.). Lisäksi bonuksena on Wanaka Paraglidingin Richardin, todella sympaattinen ja osaava tyyppi, joka huokuu hyvää fiilistä ja rakkautta lajiaan kohtaan. Richard tunsi nimenomaan Wanakan ja Treblen Conen vuoren paremmin kuin hyvin. Hän kertoi juuri Treblen Conen olleen syy siihen, miksi muutti aikoinaan takaisin Wanakaan: "Rakkauteni juuri tähän vuoreen ja näihin maisemiin, siksi olen tehnyt näitä hyppyjä jo yli 30 vuotta yhdessä ensikertalaisten kanssa".

Ilmassa

Minä hyppäsin ensin, koska en jaksanut enää hermohikoilla. Aluksi harjoiteltiin valjaissa olemista ja lähtöä. Sitten juostiin jyrkänteeltä tyhjyyteen ja hups, oltiin ilmassa. Kieltämättä surrealistista. Ilmassa ei missään vaiheessa tajunnut jännittää tai pelätä, koko homma tuntui niin epätodelliselta. Voisin kuvitella, että painovoimattomassa tilassa tuntuu vähän samalta. Mahtava fiilis ja mahtavat maisemat! Varjoliito itsessään oli yllättävän lempeää ja ilmassa voisi liidellä niin kauan, kun sopivia tuulia riittää.
Pienoinen palo jäi kokeilla jotain toistakin ilmailulajia, ehkä sitten sitä laskuvarjohyppyä seuraavaksi!

SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig