7.11.14

Viinitiloja ja maisemia Hawke's Bayssä

Art Deco kaupunki Napier
Pohjoissaaren itärannikolla sijaitseva Hawke's Bayn alue on varsinaista viinitilojen riemujuhlaa. Alueella sijaitsee about 75 viinitilaa ja ylpeilee olevan maailman ehdotonta eliittiä laatuviinin tuottajien joukossa. Lähdimme viininjanoisina tarkistamaan asiaa. Paikallisia viinitiloja ehdimme katsastaa kolme, käytiinpä yhdessä panimossakin matkalla Wellingtoniin.

Elephant Hill

Rannikolle saavuttuamme suuntasimme Elephant Hillin viinitilalle, johon olimme iltaa aiemmin varanneet lounaspöydän, just in case. Cape Kidnappersin ja Tyynen Valtameren näkymistä nauttiva viinitila oli omaan makuumme ehkä liiankin jäykkä ja hienosteleva. Söimme lammasta ja sisäfilettä parin lisukkeen kera ja huuhdoimme ne alas viime vuoden Pinot Noirilla ja Syrah'lla. Ruoka oli hyvää, viini erinomaista ja palvelu pelasi. Ei silti aivan tajunnan räjäyttävä kokemus. Illalla kävimme vielä ihastelemassa Cape Kidnappersin jylhiä kallioita ja syömässä viereisen Hastingsin kylän ruokamarkkinoilla.

Mission Estate Winery

Tuhdin aamupalan jälkeen otimme heti seuraavana aamuna suunnaksi paikallisten suositteleman viinitilan Mission Estaten. Vuodesta 1851 asti viinintekoa harjoitellut tila oli paikallisten mukaan Uuden-Seelannin vanhin ja upein tila. Kieltämättä paikka oli ulkomuodoltaan upea. Vihreiden kukkuloiden juurella loikoileva tila tarjosi lisäksi hyvän tasting-tuokion ja aamupäivän auringossa kylpevän piha-alueen, jolla viini luultavasti maistui hitusen verran paremmalta. Viisimestarin suosittelemat Chardonnay, Pinot Gris, Gewürztraminer, Merlot ja Syrah valuivat alas tyytyväisten makunystyröiden ohitse. Ehdoton huippukohde!

Tui Brewery

Matkalla pysähdyttiin myös Tui-oluen Panimolla kun kerran tuli vastaan. Firman Pale Ale oli yllättävänkin toimivaa. Joku viisaampi voisi kysellä, kuinka autolla liikkuminen ja alkoholin maistelu sopivat yhteen. Eivät sovikaan - ilman uhrauksia. Kuski joutuu yksinkertaisesti tyytymään hyvin pieniin annoksiin.

Paper Road Winery

Ajaessamme alas kohti Wellingtonia pysähdyimme vielä ex tempore päivän viimeisellä viinitilalla: pieni ja sympaattinen Paper Road Winery juuri ennen Mastertonin keskustaa. Alun perin oli tarkoituksena ainostaan syödä myöhäinen lounas, mutta paikan bravuuri eli täyteläinen Pinot Noir 2011 nostettiin henkilökunnan ja esitteiden voimin niin taivaisiin, että Jonna sortui kokeilemaan. Ja olihan se herkullista, täytyy myöntää. Mutta herkullisia olivat kyllä pizzatkin.
Ehkä näillä kulinaristisilla nautinnoilla nyt selvitään Eteläsaaren 10 päivän eräjormailusta.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig