11.11.14

Wellington - Christchurch julkisilla

Matkustimme sunnuntaina Wellingtonista aina Christchurchiin asti. Matkaan kului about 9h, mutta ei hetkeäkään rasittanut taival! Wellingtonista kulkeva Interisland-laivassa matka kului mukavasti katsellen ensin Wellingtonin saaristoa ja tuntia myöhemmin Eteläsaaren pohjoisempien osien upeita Marlborough Soundsin maisemia.
Pictoniin saavuttuamme chillailimme satama-alueen nurmikoilla ja odoteltiin Kiwi Rail junan saapumista. Junamatka ei varmaan koskaan ole ollut upeampi. Vasemmalla puolella viiletti eteläinen Tyynimeri ja oikealla lumiset vuorenhuiput vihreine laaksoineen. Lisäksi tarjoilu ja palvelu oli lähes täydellistä. VR:lle opittavaa: konduktöörit ja ravintolavaunuhenkilökunta voivat omalla panoksellaan tehdä matkustamisesta hienon kokemuksen. Suomen valtiolle opittavaa: yksikään herkkä lapsi tai mielensäpahoittaja ei saanut surmaansa, vaikka punaviiniä ja olutta sai kantaa ravintolavaunusta annoskaupalla omalle paikalleen.
Eilen alkoi 10 päivän seikkailu Eteläsaarella pienen matkailuauton kera. Olimme varanneet pakettiautomaisen Mighty Campervanin, mutta ilmeisesti niitä ei ollut paikalla, joten firma iski meille kysymättä astetta paremman auton avaimet. Nyt olisi jopa vessa ja suihku autossa.
Arthur's Passin läpi pääsimme ajamaan ensi yrittämällä ja suhteellisen hyvässä säässä (suuntana siis länsirannikko), sen jälkeen onkin pari päivää ollut varsin sateista. Kunnon alku tähän leirintäalue-elämään. Onneksi tajuttiin hankkia autoon sisäilmanlämmitin (vaikka löydettiin kyllä meidän minimatkailuautosta myöhemmin lämmityskin), paras mahdollinen 16$ sijoitus! Saa pyykit ja märät vaatteetkin kuivaksi.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig