1.12.14

Byron Bay

Rennolla surffiasenteella, valkoisilla hiekkarannoilla, majakalla ja Australian mantereen itäisimmällä sijainnilla ylpeilevän Byron Bayn lomakaupungin kuoren alta paljastui paljon enemmänkin kuin pelkkä rantaparatiisi. Byron Bay on hieman outokin yhdistelmä hippi- ja new age-hihhulointia ja kaupallista ranta- ja biletyslomailumeininkiä. Kaupunki on täynnä nuoria eurooppalaisia reppureissaajia, mutta toisaalta lähes yhtä paljon löytyy myös vanhempia hyvinvointituristeja. Ja mikä parasta, hiljaisempia rantoja ei ole vaikea löytää.

Byron Bayssa asuimme ensimmäistä kertaa sitten Napierin ihan "perinteisessä" B&B Guesthousessa. Se tarkoitti valmista aamiaista, aamupalafriikki Jonna karkeloi riemusta! Asuinpaikkamme Byron Springs oli muutenkin todella viehättävä, harmoninen ja rauhallinen. Sitä pitää Sydneystä kotoisin oleva Susan, joka yhdessä ranskalaisen tiiminsä kanssa tarjoaa muutamaa huonetta huvilassaan hieman Byron Bayn keskustan ulkopuolelta. Yövyimme vain yhden yön Byronissa, vaikka jälkeenpäin ajatellen olisi kannattanut viipyä pidempäänkin. Saavuimme kaupunkiin aamuvarhain Greyhoundin yöbussilla Sydneysta (perus 12h matka) ja lähdimme seuraavana iltana, joten ehdimme silti kokea kahden pitkän päivän edestä asioita. Ja käyttää majatalomme palveluita kahden yön edestä, kiitos ihanien omistajien, jotka kyyditsivät meidät vielä bussillekin!
Byron Bayssa aika kului pitkälti aurinkoa ottaessa ja uidessa. Matias varsinkin viihtyi aalloissa suurimman osan ajasta. Rentouttavaa hengata rantalomailun merkeissä muutaman ison kaupunkikohteen jälkeen. Meren lisäksi pääsimme uimaan paikallisen kansallispuiston laguunissa, hieno kokemus sinänsä, mutta meri vei silti voiton. Nyt alkaa rusketus olla samaa tasoa kuin Suomessa kolmen viikon määrätietoisen paahtamisen jälkeen.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig