15.12.14

Eteläsaaren leirintäalueet

Matkustimme Uuden-Seelannin eteläsaarella 10 yötä niin kutsutulla campervanilla eli asuntoautolla. Kotiinpaluun jälkeen on aikaa tiivistää matkan etappeja ja tehdä listoja. Ensimmäinen tulee tässä! Ohessa siis huomioita campervan-yöpymisistämme Eteläsaarella ja leirintäalueet listattuna.

Asuntoautoja on monen tasoisia ja kokoisia vuokraajan lompakosta riippuen. Olimme alun perin varanneet kompaktin Mighty Jackpotin, mutta autoa noudettaessa meille iskettiin kouraan huomattavan suuremman asuntoauton avaimet. Emme valittaneet - samaan hintaan saimme auton, joka tarjosi metrikaupalla lisää elintilaa sekä kattavat keittiökalusteet ja jopa WC/Suihkun. Mercedes Sprinter -kuoriin rakennetusta pikkukämpästä tuli reippaan puolentoista viikon ajaksi koti. Campervan on syystäkin suosittu tapa kiertää Eteläsaarta: se antaa sopivasti vapautta pysähtelemään matkan varrelle osuville viehättäville levähdyspaikoille ja uskomattomien maisemien keskelle.
Asuntoauto - Ajossa - Pukakin rannalla
Länsirannikolla
Asuntoautollaan ei saa yöpyä ihan missä sattuu. Ympäri Uutta-Seelantia on merkittyjä leirintäalueita sekä astetta mukavempia ja parempia palveluita tarjoavia Holiday Parkeja. Yöpyminen maksaa aina parista dollarista useaan kymppiin. Kätevin tapa metsästää seuraavaa yöpaikkaa on mobiililaitesovelluksilla kuten CamperMate (ilmainen iOS & Android) sekä Camping NZ (ilmainen Android).

Mukavuudenhaluisina päädyimme varsin usein yöpymään Holiday Parkeissa, joissa pystyy kokkaamaan ja peseytymään siisteissä yhteisissä tiloissa sekä tyhjentämään asuntoauton likavedet ja täyttämään puhtaan veden säiliön. Holiday Parkeissa hintataso oli aika lailla sama: tolpallinen paikka n. 40$/2hlö/yö. Leirintäalueilla on myös helppo tutustua muihin reissaajiin, jakaa kokemuksia ja saada vinkkejä aktiviteeteista yms. Tässä listattuna kronologisessa järjestyksessä meidän yöpymispaikamme eteläsaarella lyhyiden kommenttien kera:

1. Jacksons Retreat

- Erittäin hyvin hoidettu ja siisti paikka. Puhtaat ja lämpimät suihkut sekä suuri yhteinen keittiö/oleskelutila. Maksullinen wifi.
Ensimmäinen yö campervanissa - Jacksons Retreat

2. Rainforest Holiday Park

- Ei välttämättä aivan hintansa arvoinen, mutta hyvällä sijainnilla. Nuorekas ja toimiva konsepti. Ei testattu yhteisiä suihkuja (vieressä sijaitsee kylpylä Thermal Pools) mutta yhteiset ulkogrillitilat olivat siistit (mutta eivät kovin kuumat). Maksullinen wifi.
Makkaranpaistoa Rainforest Holiday Parkissa

3. Aspiring Holiday Park & Motels

- Loistava mesta, täyden kympin palvelut. Ilmainen kaupunkikyyti klo 18 asti, ihkaoikea sauna ja kaksi poreallasta. Ainoa miinus heikko wifi, mutta sekin ilmainen. Loistopaikka!

4. Top10 Shotover Holiday Park

- Suuret ja toimivat yhteiset tilat, maksullinen wifi. Välttävät suihkutilat ja sijaintikaan ei paras mahdollinen.
Levähdystauko Queenstownin ja Te Anaun välillä.

5. Te Anau Lakeview Kiwi Holiday Park & Motels

- Suuret yhteiset tilat ja hyvä palvelu. Välttävät suihkutilat. Tarjolla myös pieni sauna, mutta se on varattava tunniksi maksua vastaan ja oli täyteen buukattu ollessamme paikalla. Ilmainen wifi usealle laitteelle.

6. Luggate Cricket Ground

- Erikoinen, mutta toimiva ja halpa vaihtoehto (tolpallinen paikka 5$/yö!). Pikkukylän krikettiklubin kenttä, jonka ympärillä on automatkaajille tarkoitettuja paikkoja (osa tolpallisia). Yksi suihku miehille ja yksi naisille. Lyhyt ajomatka Wanakaan. Ei wifiä.
Luggate Cricket Ground

7. Glentanner Park Centre

- Lake Pukakin pohjoisrannalla, matkalla kohti Mount Cookin tukikohtaa. Mukavat yhteiset tilat ja sijainti on jo maiseman ansiosta loistava. Ilmainen wifi tunniksi per laite.
Glentanner Park Centren maisemat

8. Rakaia Huts

- Maksulliset suihkut, ei wifiä. Vähän kulahtanut paikka melko pitkän ja tylsän ajomatkan päässä. Silti halpa verrattuna Holiday Parkkeihin (15$ tolpallinen paikka/yö)
Rakaia Huts

9. South New Brighton Holiday Park

- Paikka sijaitsee alueella, joka otti paljon iskuja maanjäristyksessä. Siksi yhteiset tilat, suihkut ja WC:t ovat väliaikaisissa parakeissa, mutta toimivat hyvin! Ilmainen wifi.
Viimeinen illallinen campervanissamme - South New Brighton
Kaiken kaikkiaan on sanottava, että elimme ehkä liiankin mukavasti, jälkeenpäin ajatellen olisi hyvin pärjännyt kevyemmänkin varustelutason paikoissa. Seuraavalla kerralla voisi yöpyä useammin Luggaten tapaisissa sikahalvoissa paikoissa. Aika paljon meille merkitsi kuitenkin sähkötolpalliset paikat, ilman niitä kun tätä laaja mobiililaitteiden kirjoa olisi ollut mahdoton ladata. Eikä meille niin rakkaaksi muodostunut sisäilmanlämmitinkään olisi toiminut!

Campervanilla liikkuminen oli reissummen hienointa aikaa, vaikka toki välillä ahtaasta ja kylmästä autosta kaipaili oikeaan hotellisänkyyn. Eteläsaaren hengästyttävän upea luonto, matkan varrella tapaamamme ihmiset ja tien päällä koetut hetket olivat todella ainutlaatuisia.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig