11.12.14

Kolme päivää Singaporessa

Reissumme grande finale koitti kolmen yön pysähdyksenä Singaporessa, johon olimme varanneet Parkroyal on Pickering -luksushotellin (hotellista tulee erillinen kirjoitus). Hulppean hotelliloungechillailun lisäksi kaupunki tarjosi huikeat shoppailumahdollisuudet ja uuvuttavan kostean lämpötilan.

Day 1: Shoppailuhelvettiä

Singaporessa ensimmäisenä reagoi kosteaan kuumuuteen, joka uuvuttaa aivan eri tavalla kuin vastaava lämpötila aiemmin reissun aikana. Onneksi lähes kaikkialla pauhaa tehokas ilmastointi, varsinkin ostoskeskuksissa. Niissä vietimmekin luvattoman paljon aikaa: heti ensimmäisenä aamuna suuntasimme Orchard Roadille ja ION Orchid -kauppakeskukseen. Seitsemän kerroksen kompleksi tarjoaa kaiken mahdollisen shoppailun saralla ja jos ei se riitä, niin kuuluisalta Orchard Roadilta voi löytää kourallisen samanlaisia megakeskuksia. Meitä kiinnosti ION erityisesti siitä syystä, että Sandro oli kesällä avannut sinne liikkeen. Ranskalaisen muodin nuorekas lippulaiva on jo vuosia vetänyt meitä kumpaakin puoleensa ja lähes jokaisella reissullamme Euroopassa vaatinut piipahtamaan liikkeessään kun sellainen on tielle osunut. Nytkään ei valikoima pettänyt: molemmille tarttui mukaan uusia kuteita. Jonna lisäksi löysi uuden lempimerkin: Bimba Y Lola.

Illalla kävimme pyörähtämässä läheisellä Clarke Quayn alueella. Se muistutti viikonloppuiltana suurta festivaalialuetta. Ilta vierähti paikallisen coverbändin keikalla. Jos jotain Singaporen hintatasosta voi sanoa niin sen, että taksit ovat halpoja, mutta alkoholi kallista. Normaali olut maksaa noin 12 €, lentokentän tax freesta taas totesimme, että Alkosta saa halvemmalla.

Day 2: Ympäriajelua ja ylihinnoiteltuja Slingejä

Ostimme seuraavaksi päiväksi Hop On - Hop Off -turistibussilipun. Se on varteen otettava vaihtoehto jo pelkästään liikkumiseen, sillä kaupunkia kiertää peräti neljä eri bussilinjaa, joilla päivälipun avulla voi cruisailla rajattomasti. Käytimme tätä tutustuaksemme Singaporen eri alueisiin: Little India oli täysi farssi ja Masijd Sultan -moskeijan alue taas viehättävämpi. Sen lähettyvillä sijaitsee Haji Lane. Parin-kolmensadan metrin mittainen pikkukatu on pullollaan pieniä paikallisia sisustus- ja vaateliikkeitä, joita on ripoteltu värikkäiden kaksikerrostalojen molempiin kerroksiin. Piipahdimme kuuluisassa Rafflesin hotellissa siemailemassa vieläkin kuuluisamman (ja ylihinnoitellun) Singapore Slingin. Tarjoilittaremme kertoi, että he tekevät päivässä keskimäärin 900 kpl Slingiä janoisille turisteille. Aikamoinen määrä.

Illalla näin ensimmäistä kertaa reissumme aikana Chelsea-pelin livenä. Lähellä hotellia sijaitseva englantilainen pubi osoittautui vastustajamme kannattajien kapakaksi. Onneksi vieressäni silti istui meikäläistä symppaava brittiläinen pariskunta. Matsista ei kommentoitavaa.

Day 3: Marina Bay Sands ja hawker-herkkuja

Sunnuntaina ennen kotiinpaluuta suuntasimme Marina Bay Sandsin valtavan kolmetornisen megahotellin juurelle, jonka profiili on jo Singaporen ikoni. Sen takana avautuvan Gardens by the Bayn hypermoderni Supertree Grove on kuin Avatar-elokuvasta ja varsinkin iltaisin puiston niin kutsutut superpuut ovat takuulla upea spektaakkeli. Harmi ettemme ehtineet tänne silloin, vaan vierailimme puistossa päivän kuumimpaan aikaan. Superpuiden välillä ilmassa kulkeva silta oli hieno kokemus.

Chinatownissa sijaitsee yksi kaupungin monesta ns. Food centeristä eli Hawker-ruokakojukeskittymistä. Maxwell's Food Centre on vierailun arvoinen mesta, sillä sieltä löytyy mm. Anthony Bourdainin kuuluisuuteen tuoma Tian Tian Hianese Chicken Rice. Hieman varauksella suhtauduimme tähän paikkaan, mutta epäilyt osoittautuivat täysin turhiksi. Bourdain oli oikeassa: täältä saa luultavasti parasta riisiä ja kanaa, mitä tullaan koskaan syömään ja se maksaa naurettavan vähän: 3.50$ per annos. Käsittämättömän yksinkertaista ja herkullista!


Singapore osoittautui pitkälti odotusten mukaiseksi megakaupungiksi. Virheettömästi ja tehokkaasti toimiva MRT-metro, lämpö, loputtomat shoppailumahdollisuudet, hawker-herkut ja hyvä palvelu teki siitä varsin miellyttävän kaupungin. Liian pitkään täällä tuskin silti viihtyisi, mutta uudelle vierailulle voisi aina palata.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig