2.12.14

Maailman paras viskibaari

Byron Baysta löysimme reissumme parhaan ja tunnelmallisimman kahvila/baarin. The Roadhouse varasti sydämemme täysin, hengailisimme siellä aina jos vain voisimme!

Roadhouse sijaitsee pari kilometriä Byronin keskustasta ja meidän iloksemme vain korttelin päästä majapaikastamme. Paikka on aamuisin ja päivisin viihtyisä aamupala/lounasravintola, joka käyttää ruoka-annoksissaan lähes ainoastaan paikallisia raaka-aineita. Tarjoilijat voivat nimetä ruoka-annoksesi alkuperän maalaistilan pitäjän etunimestä lähtien. Vaikuttavaa.
Illaksi paikka muuntuu Australian suurimman viskivalikoiman (yli 500 viskiä) tarjoavaksi maagiseksi pyhätöksi, jossa viihtyisi jokainen ilta tulevat elinvuodet. Valot himmenevät, Australian ilta pimenee mustaksi, sadat kynttilät syttyvät, ilmassa alkaa leijua lämpimien mausteiden tuoksu ja paikallinen trubaduuri alkaa työstää viidestä eri soittimesta blues- ja folklauluja. Ja drinkit. Herrajestas, drinkit! Raamatullisen pitkän viskilistan ja parin paikallisen hanaoluen lisäksi kattavalta ja alati vaihtuvalta listalta löytyy single malttejen savuiselle perustalle rakennettuja herkkupaloja, joihin kaikkiin sekoitetaan paikan omia "eliksiirejä" joita ammattitaitoiset baarimikot kaivavat apteekkarin kaapistaan. Sulkemisajan lähestyessä täytyi vielä nauttia paikan oma night cap, joka takuulla on väkevin ja samalla herkullisin drinkki jonka olen nauttinut.
Paikan tunnelmaa on vaikea kuvailla, mutta mielleyhtymissä on helppo vaeltaa Yhdysvaltain länsivaltioiden mystisiin paikkoihin eikä yllättyisi lainkaan, vaikka baaritiskillä vierelläsi seisoisi True Detectiven Rust Cohle lausumassa lakonisia mietteitään maailmankaikkeudesta. Paikka jää elämään mieleemme ultimaattisena whisky jointina ja tänne marssimme heti ensimmäiseksi, kun palaamme Byron Bayhin. Aamen.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig