5.12.14

Päivä paratiisisaarella

Brisbanen ulkopuolella sijaitsee lähes pelkästään hiekasta ja kasvillisuudesta koostuva saari, kansallispuisto Moreton Island. Teimme päiväretken saarella sijaitsevaan Tangalooman lomakylään, joka osoittautui todelliseksi lomaparatiisiksi. Ei ehkä ihan viikkoa jaksaisi Tangaloomassa viettää, mutta päivän rentoutumiseen ja vesiurheiluun paikka oli täydellinen.

Moretonin saarelle kestää Brisbanesta noin 75 minuuttia ja sinne tarjoaa matkoja pari eri palveluntarjoajaa. Toinen niistä on Tangalooma Resort, joka oli parempien matkustusaikojen ja kattavimman paketin vuoksi meidän valinta. Matka maksaa 65 dollaria per henkilö ja se sisältää 20 dollarin arvosetelin, jonka voi käyttää lomakylän ravintoloissa. Tangalooman lomakylän palvelut (esim. kaksi uima-allasta) ovat myös käytettävissä. Päiväreissun hintaan kannattaa tosin laskea mukaan myös taksi lautan lähtösatamaan, sinne ei nimittäin julkisilla pääse. Ja Australian taksit eivät todellakaan halpoja ole, se on tullut huomattua.
Valitsimme aikaisemman lähdön (klo 7) jotta olisi koko päivä aika chillailla. Päivä toden totta koostuukin juuri siitä: chillailusta. Rentouduimme altaan reunalla ja uiden meressä. Iltapäivän päätteeksi kokeilimme vielä paria aktiviteettia: Matias kokeili SUPia (Stand Up Paddling) sekä jo neljättä kertaa matkallamme vuokrattiin kajakki. SUP oli hauskaa hetken, mutta ilman varsinaista päämäärää sitä ei jaksanut veivailla yli 45 minuuttia.

Otimme siis kahden hengen kajakin ja meloimme läheiselle ulapalle, jossa lomakylän vetonaulaksi (yhdessä delfiinien kanssa) mainostettu haaksirikkoutunut laivanhylky sijaitsi. Sen ympärillä vilisi myös kaloja ja meritähtiä, mutta ei sentään onneksi haita. Aika lailla täydellinen päivä rantalomaparatiisissa!
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig