1.12.14

Sydneyn trendiruokailun keskellä

Ihan sattumalta osuimme Sydneyn majapaikkamme osalta kaupungin ruokakulttuurin ytimeen. Kävelymatkan päässä sijaitsi parikin tämän hetken suosituinta trendikästä ruoka- ja juomapaikkaa: vihreän puutarhainen Grounds of Alexandria sekä lounasravintola Kitchen by Mike. Bonuksena vielä läheisessä kaupunginosassa sijaitseva pienpanimo Young Henrys.

The Grounds of Alexandria - The Potting Shed

The Grounds on yksi Sydneyn tämän hetken suosituimmista kahvila-ravintoloista. Se on rakennettu vanhaan piirakkatehtaaseen ja koostuu kolmesta osasta: päivällä auki olevasta kahvilapuolesta, illalla avaavasta ravintola/baarista ja yksityistilaisuuksia varten tarkoitetusta erillisestä tilasta. Koko paikka on yhtä puutarhaa: joka puolella on katosta lattiaan vihreitä kasveja ja yrttejä ja löytyypä muutama vuohi ja lammaskin. Todella tunnelmallista eikä voi kuvitellakaan, kuinka monta puutarhuria paikka työllistää!
The Grounds of Alexandria
Meille paikkaa suositteli Airbnb emäntämme, majapaikastamme kun ei ollut kuin parin korttelin kävelymatka The Groundsiin. Suositus oli erinomainen: paikka kuhisi väkeä ja ruoka- sekä juomapuoli oli kunnossa. Olimme viettäneet koko päivän Sydneyn saaristossa ja syöneet tuhdin ja legendaarisen annoksen fish'n'chipsejä Watsons Bay'ssä aiemmin, joten tyydyimme pariin alkupalaan (mustat miniburgerit eli slidersit) ja kahden hengen antipastolautaseen. Groundsin erikoisuutta lisää etupihalla oleva kottikärry nuotioineen, jossa pöytää odottavat asiakkaat voivat paahtaa aikansa kuluksi vaahtokarkkeja. Lisäksi tervetulleeksi toivottaa pöytiinohjaaja, jonka olalla istuu iso ja värikäs papukaija.
The Grounds of Alexandria
The Grounds of Alexandria
The Grounds of Alexandria

Kitchen by Mike

Monessa paikassa hehkutettu Kitchen by Mike oli toinen aivan meidän majapaikkamme lähellä sijaitsevista ruokapaikoista. Nimenomaan lounasravintolana mainetta niittänyt paikka sijaitsee keskellä varastorakennuksia ja autokorjaamoja. Ravintola on osa suurta varastorakennusta, jonka se jakaa designliike Koskelan (kyllä, Koskela) kanssa. Ruokaa Kitchen by Mikessa saa jonottamalla kokkien ja itse Miken miehittämälle tiskille, jossa about 6-8 päivän ruokalajia odottavat tilaajiaan. Aamupäivän aikana valmistetut eri suuret salaattikulhot ja pari lämmintä liharuokaa muodostavat osoita-ja-tilaa menun. Tämän lisäksi tarjolla on myös paikan herkullista leipää, jota tarjoillaan pienen kulttimaineen saavuttaneen Pepe Sayan voin kera. Hyvä konsepti ja hyvin herkullinen lounas! Tosin hintaa kertyi äkkiä, jos halusi maistella montaa sorttia.
Kitchen by Mike
Kitchen by Mike
Niin ja designliike Koskelasta: kolmannen polven suomalaisen perustama Koskela on australialainen designliike, joka kokoaa saman katon alle eri sisustusmerkkejä. Nimen ja logon perusteella voisi hyvin olla jurvalainen puuseppäliike. Liike oli täynnä ihania astioita, mattoja, petivaatteita ja huonekaluja. Täytyy sanoa, että australialaiset hallitsevat sisustamisen (skandinaavista tyyliä, mutta rantaviboilla ja kirkkailla väreillä höystettynä) ja kaupungit ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia sisustus- ja vintageliikkeitä.
Koskela

Young Henrys

Newtownin kaupunginosassa sijaitseva pienpanimo Young Henrys on ensikertalaiselle vaikea löytää. Se ei tee olemassaolostaan yhtään meteliä ja sijaitsee vähän piilossa pienen kujan päädyssä sijaitsevalla sisäpihalla. Oluen suurelle ystävälle (Matias) paikka silti oli löydettävä. Ja kannattihan se! Rönsyilevään tiilirakennukseen majoittunut panimo ja sen ravintola tarjoilee maukasta olutta hyvään hintaan: Real Ale ja Red Ale olivat tervetulleita virkistyksiä iltapäivään.
Young Henrys
Young Henrys
Panimoravintola on auki yllättäen vain klo 19 asti iltaisin, vaikka sijainninsa puolesta ja väkimäärästä tiistai-iltapäivänä päätellen toimisi loistavasti myös iltaisin. Baarimikon mukaan paikka suljetaan aikaisin yksinkertaisesta syystä: because we can.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig