11.1.15

Uusi-Seelanti + Australia parhaat

Tässä pimeyden, vesisateen ja pakkasten keskellä on ollut ihana fiilistellä matkaamme ja muistella eri paikkoja, hetkiä ja kokemuksia. Se olisikin nyt aika vetää yhteen Uusi-Seelanti-Australia-Singapore reissun parhaat palat!


Jonnan top 5

 1. Doubtful Sound:
  Doubtful Soundiin päiväretkeen tiivistyy se kaikki, mikä Uudessa-Seelannissa oli parasta: koskematon luonto, uskomattomat maisemat ja kaiken tämän herättämä hartauden tunne. Delfiinit olivat toki plussaa.
 2. Waiheke Island:
  Waiheke ansaitsee päästä listalle siksi, että jäi ihan kaivelemaan, ettei vietetty siellä kuin päivä. Maisemat, lämpö, viinitilat, pyöräily...Seuraavalla kerralla yövytään jossain viehättävällä viinitilalla ja kierretään koko saari.
 3. Singaporen hotelli:
  Tämä ei varmaan kaipaa tarkempia selityksiä. Otsikon ylistyspostaus kertoo kaiken.
 4. Byron Bay:
  Jälkiviisaana voin sanoa, että Byron Bayssa olisi viihtynyt paljon kauemmin kuin 2 päivää. Rento, sympaattinen ja eläväinen pikkukaupunki. Ja se reissun ja KOKO MAAILMAN PARAS VISKIBAARI. Tänne palaamme.
 5. Vuoristoylitykset Uudessa-Seelannissa eli Arthur's Pass ja Haast Pass:
  Meillä sattui molempien ylitysten kanssa sellainen tuuri, että sää oli lähes tulkoon loistava. Ylitykset jäivät mieleen jatkuvasti muuttuvien mahtavien maisemien ja luonnon takia. Ajaminen oli yhtä valokuvaamaan pysähtelyä ja "ooh, aah, wau, voi v**** en kestä enää"-kommentteja. Road trip parhaimmillaan.


 Matiaksen top 5

 1. Vaellusreitit:
  Uuden-Seelannin aidoin, upein ja kaunein puoli avautui niillä muutamilla vaellusreiteillä, joita ehdin kokeilla matkan varrella. Seuraavalla kerralla on ehdottomasti vietettävä enemmän aikaa vaeltamiseen. Lisäksi mahtavaa liikuntaa!
 2. Doutbful Sound:
  Oikeastaan samat fiilikset kuin yllä jo listattiin. Hyvin järjestetty päiväretki vei käsittämättömiin maisemiin.
 3. Byron Bay:
  Rennon surffarikylän kuoren alta paljastui yksi reissun kohokohta.
 4. Wanaka:
  Juuri sopivan kokoinen pikkukaupunki maantieteellisesti täydellisellä paikalla. Aspiringin kansallispuisto avautuu kaikessa komeudessaan järven toisella puolella, Otagon viinitilat ovat pienen ajomatkan päässä ja ravintolat/palvelut toimivat.
 5. On the road:
  Etenkin eteläsaari on paras koettava ajamalla. Lukemattomat pienet kylät, levähdyspaikat ja jatkuvasti vaihtuvat maisemat huikaisivat!
Doubtful Sound
Waiheke Island
Lounastauko jossain Foxin jäätikön ja Haast Passin välillä
Hooker Valley Track
Melontaa Wanakassa
Roadhouse Byron Bayssa
Singaporen hotelli - Park Royal on Pickering

Kuten näkyy, Uusi-Seelanti teki suurimman vaikutuksen. Suunnitellaan jo, että pitäisi päästä vähintään parin vuoden päästä takaisin!
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig