1.2.16

Holidays Roko - loma-asumista parhaimmillaan


Grebaštican kylä sijaitsee Splitin (n 50km) ja Šibenik (n 15km) välissä. Alkuperäisessä matkasuunnitelmassamme kylän piti toimia lähinnä välipysäkkinä matkallamme kohti sisämaan Plitvička Jezeran kansallispuistoa. Käynti Krk-kansallispuistossa ja sen kamalissa turistimassoissa hikoilu kuitenkin sai mielen muuttumaan ja Plitvičkan sijaan päädyimme pidentämään oleskeluamme Grebašticassa. 


Yöpymispaikkana toimi Holidays Rokon loma-asunto. Hiljattain remontoidussa talossa asustelee Puolasta kotoisin oleva Maggie yhdessä puolisonsa Tomin kanssa. Alakerran ravintolan lisäksi he pyörittävät neljän huoneiston bed&breakfast -tyylistä majoitusta talonsa yläkerrassa. Talon katolle on rakennettu hulppea terassi, jossa voi nautiskella auringosta ja pistäytyä pienessä uima-altaassa viilentymässä. Kaikki huokuu luksusta ja paikkaa voi helposti verrata neljän tähden hotellielämykseen. Majoitukseen ei kuulu aamiaista, mutta halpaan hintaan ravintolasta saa aamupalan tarjoiltua suoraan huoneeseen. Pienessä kylässä on myös pari rantakahvilaa/baaria, pizzeria sekä pari pientä kauppaa, josta saa tarvittavat virvokkeet ja pikkupurtavat huoneeseen. Näkymät parvekkeilta ovat sellaiset, että aamiaisen ja lounaan nauttiminen ulkotiloissa saa uuden ulottuvuuden.
Teimme Grebašticasta päiväretkiä lähialueella sijaitsevaan Bibichin viinitilalle sekä Šibenikiin illallistamaan. Muutoin nautimme täysillä majapaikkamme tarjoamasta luksuksesta: kirkas merivesi odotti parin askeleen päässä ja talon terassilla vierähti helposti kokonainen päivä. Rentouttavaa ja kerrassaan ihanaa. Loistava vaihtoehto meille, jotka eivät varsinaisesti innostu rantalomasta, mutta silti nauttivat auringosta ja merestä. Jos palaamme Kroatiaan joskus, niin Grebaštican Holidays Roko tulee varmasti olemaan yksi majapaikoistamme. Kaveripariskunta mukaan matkaan ja majoittumaan viereiseen asuntoon, niin paikassa viettäisi mielellään pidemmänkin ajan.

SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig