9.3.16

Skotlanti: Reittisuunnittelu

Blogeja, Instagramia ja Tripadvisoria läpi kahlattuamme Skotlannin reitti- ja majoitussuunnitelma  on muotoutunut aika valmiiksi. Otamme Skotlannin haltuun hyväksi todetulla tavalla eli ajamalla maan ympäri vuokra-autolla. En malta odottaa!

Lennot varasimme SASilta (meno-paluut 250€/matkustaja) ja vuokra-auto on Auto Europelta. Perillä vietämme yhteensä 11 yötä. Tylsin osuus done! Nyt päästiin siihen hauskimpaan vaiheeseen eli reitin, majoituksen ja itse reissun sisältöön liittyvään suunnitteluun. Ennakkoon meillä oli oikeastaan vain jotain irrallisia toiveita: viskitislaamot, luonto, vaellukset, Isle of Skye ja valaiden näkeminen. Sekä tietenkin kaikki ajoreitin varrelle mahtuvat kokemukset, joita ei pidä suunnitella liikoja.

Ensiksi suuntaamme Edinburghin lentokentältä kohti Cairngormsin kansallispuiston itäpuolella sijaitsevaa Speysiden aluetta (A). Siellä meitä odottaa Speyside Whisky Festival -tapahtuma ja siten polkaistaan heti kättelyssä käyntiin kunnon viskituristeilu eri tislaamokiertueilla ja tasting-sessioilla. Reitti vie tämän jälkeen halki ylämaiden Invernessin kautta lopulta länsirannikon majapaikkaamme Aultbean kylään (B) ja sen lähialueille.

The Old Man of Storr sijaitsee Isle of Skyella. Tänne!
John McSporran (CC BY 2.0) 
Glen Coen vihreät vuoret suorastaan kutsuvat kävelylle.
Petra van der Ree (CC BY-NC-ND 2.0)
Heti alusta asti oli selvää, että yksi matkan must-kohteista on Isle of Skye (C). Saarelta löytyi melko nopeasti täydelliseltä vaikuttava majapaikka: The Snug, kahden hengen moderni pikkumökki. Skyella on muutaman päivän aikana tarkoituksena nähdä paljon luontoa, vaeltaa ja rentoutua. Toinen must-listallamme oleva kohde on kuvankaunis Glen Coen seutu (D), josta pääsee kätevästi tekemään päiväretkiä Fort Williamin ja Invergarryn järviseuduille. 

Toiveissa on myös nähdä delfiinejä ja ehkä jopa valaita. Siksi yksi etappi on Isle of Mull (E), josta whale watching-päiväretki merelle on buukattu. Takaisin kohti Edinburghia suunnataan siten, että pääsemme viettämään pari päivää Loch Lomondin ja Obanin seuduilla (F). Ennen kotiinpaluuta ehdimme vielä nauttia Edinburghista (G) hetkisen verran.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig