24.7.16

Isle of Skye ja yleisiä mietteitä Skotlannista

Aiemmin tuli kuvailtua Isle of Skyeta ainakin adjektiiveilla karu, hypnoottinen, tuulinen ja taianomainen. Pienelle saarelle mahtuu paljon huikeita maisemia ja erikoista luontoa. Alun perin Skotlanti ja sen ylämaat vetosivat meihin Uutta-Seelantia muistuttavien maisemiensa takia.

Mutta siinä missä Uusi-Seelanti näyttäytyi meille lempeänä, Skotlanti yllätti meidät villiydellään ja karuudellaan ja osoittautui arvaamattomuudessaan jopa hieman pelottavaksi. 

Hieno kokea, mutta skottilaisen mentaliteetin puute näkyy varmaan siinä, että en voisi kuvitella pysyvästi eläväni täällä.

Osittain yllä mainittuja tuntemuksia selittää varmaan matkamme ajankohta: loppukeväästä luonto ei ollut vielä ehtinyt puhjeta täyteen vehreyteen ja monin paikoin maisemat olisivat voineet olla yhtä hyvin peräisin syyskuukausilta. Koimme myös Isle of Skyella yhtenä yönä ukkosmyrskyn, joka kuulosti pikkumökkiimme aikamoiselta hirmumyrskyltä. 

Ja jos Uudessa-Seelannissa kaikki oli suunniteltu jenkkiläisiä turisteja varten (selkeästi merkityt polut ja etäisyydet, ohjeistukset vaeltajille yms.), Skotlannissa turisti oli enemmän oman onnensa nojassa. Olisimme kaivanneet etenkin enemmän luonnonsuojelun näkökulmaa, sillä nyt monien kävelyreittien ympäristöt olivat masentavan roskamäärän vallassa täysinäisten roskisten takia ja paikalla olevat turistit vähät välittivät mihin roskiaan jättivät.

Portreen värikkäät talot


Jossain keskellä Skyeta


Rentoutumista pitkän päivän jälkeen

The Snug
Isle of Skyen yksi kohokohta oli muuten majapaikkanamme toiminut pieni mökki, The Snug. Pitkän päivän ja tuulessa ja sateessa oleskelun jälkeen oli aika luksusta palata mökkiimme, käydä kuumassa suihkussa ja pistää takka lämpiämään.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig