9.7.16

Kiehtova Quiraing

Isle of Skyen koillisosassa, Uigin ja Staffinin kylien välissä sijaitseva Quiraing vetää pienen ihmisen hiljaiseksi.  Alueen erikoinen maasto on tyrmistyttävän kiehtovaa ja kaunista ja kuin suoraan toiselta planeetalta. Nämä maisemat pysyvät mielessä vielä pitkään.Quiraing on ymmärrettävästi vaeltajien ja valokuvaajien suosiossa ja sitä kannattaa käydä vilkaisemassa, vaikka ei aikoisi koko vaellusreittiä patikoidakaan. Sumuisessa tai tuulisessa säässä ei kapeille poluille kannata edes lähteä, sillä reitti on paikoin todella jyrkkä.

Quiraingiin pääsee tutustumaan parkkipaikalta, jolle ajetaan ylämäkeen yksikaistaista tietä pitkin (taas näitä hermoja raastavia Skotlannin pikkuteitä). Parkkipaikalta lähtee jyrkkiä vuorenseinämiä kulkevia polkuja, joista suosituin kiertää n. 8km pitkän ympyrän muotoisen reitin. Pikkuruista ja kiemurtelevaa polkua pitkin edetessä on vaikea ymmärtää, kuinka alueella ei satu useampi onnettomuus. Pieninkin väärä askel voi helposti kaataa kävelijän jyrkkää, kivistä rinnettä alas. Onnettomuusriskiä lisää upeat maisemat, joita katsellessa hetkessä unohtaa hurjat olosuhteet. Nopeasti vaihteleva sää ja hurja tuulen voimakkuus luovat välillä jopa hiukan pelottavan kokonaisuuden. Oudon kiehtova alue joka tapauksessa, jonka maisemat kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa!

SHARE:

2 comments

  1. Näyttää ihan mielettömän upealta! Tänne pitää päästä. harmi että tämä kevät ja kesä on jo buukattu, mutta viimeistään vuoden päästä. Kiitos inspiraatiosta :).

    ReplyDelete
  2. Moi Heidi! Kiitos kommentista! Oli kyllä upea paikka, suosittelemme lämpimästi!

    ReplyDelete

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig