4.7.16

Old Man of Storr

Isle of Skye. Jos pitäisi keksiä muutama kuvaava adjektiivi tälle monia taruja ja tarinoita ispiroineelle saarelle niin niitä olisivat ainakin karu, hypnoottinen, tuulinen ja taianomainen. Paikka, jossa ihminen tuntee itsensä niin pieneksi.  Yksi Isle of Skyen tunnetuimpia maamerkkejä on Old Man of Storr, valtavien kivilohkareiden muodostelma, joka siintää kaukana horisontissa heti saarelle saavuttaessa.


Pohjoiseen Portreesta lähtevän A855-tien varrella sijaitseva Old Man of Storr on näyttävä ihan vain auton ikkunastakin ja se on yksi Skyen suosituimmista kävelyistä. Huipulle noustaan yhtämittaista ylämäkeä heti Storrin parkkipaikalta, reitin pituus on muutama kilometri. Loppuosa on vieläkin jyrkempää ja varsin mutaista rinnettä, joten perinteistä Skotlantilaista "hillwalkia" ei kannata lähteä suorittamaan ilman hyviä kenkiä. Paikalle kannattaa myös saapua heti aamusta, sillä parkkipaikka on pieni ja iltapäivästä ihan tupaten täynnä ojanvarsia ja sivuteitä myöden.

Sää meidän vierailun aikana oli varsin sumuinen ja Skyen tyyliin vaihteleva kokemus: paistoi aurinko, oli sumua, satoi vettä ja tuli kunnolla räntääkin. Näkymät merelle olivat myös mahtavat, vaikka korkeimmat Storrin huiput meiltä piilottelivatkin.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig