3.8.16

Glen Coe


Clen Coen alue on Skotlannin ylämaista ehkä kauneinta ja siksi myös kuvatuinta aluetta. Alueen läpi kulkevaa päätietä A82:sta reunustavat lukemattomat vuorenhuiput, suurimpana ja mahtavimpana Buachaille Etive Mor. Toukokuun alussa maisemat olivat vielä syksyisen rusehtavat, mutta ympäristön pystyi jo hyvin kuvittelemaan täydessä vehreydessä. Tämä on yksi niitä Skotlannin paikkoja, joihin haluaisi joskus vielä palata juuri keskikesän aikaan.

Glen Coe on valittu Skotlannin romanttisimmaksi laaksoksi (Gleniksi) ja se on myös brändätty Yhdistyneen Kansakunnan ulkoilukeskukseksi. Alueen luontoon, historiaan ja lukuisiin vaellusreitteihin pääsee tutustumaan Glen Coen Visitor Centerissä, mistä voi varata myös erilaisia aktiviteetteja, jos pelkkä ajelu ja kävely ei kiinnosta.

Glen Coen alueella ollessamme yövyimme kaksi yötä alueen keskuskylässä Glencoessa. Sieltä teimme retkiä mm. Skyfall-maisemiin, Ben Nevisin rotkolle ja MacDonaldsin klaanin kätkettyyn laaksoon. Ehdimme myös illallistaa keskellä vuoria sijaitsevassa Clachaig Innissä (seudun ylivoimaisesti paras olutvalikoima - real ale hanasta varmisti, että täällä viihtyy pidempäänkin) ja hengailla West Highland Way -patikoijien suosimassa Kinlochlevenissä (reissun paras hampurilainen). Aluetta myös ajelee ympäri mielellään. Auringon laskiessa laaksot näyttäytyvät kauneimmillaan ja kolmen sisaren vuorenhuiput upeina. Täällä meille iski kovin ikävä Uuteen-Seelantiin, sillä Glencoen alue muistutti paikoin esim. Wanakan seutua.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig