28.8.16

Skotlannin parhaat tiet osa 3: Glen Etive

Glencoen päätiestä A82:sta haarautuu pienempi tie, joka seurailee Etive-jokea aina Glen Etiveen asti. Tie tunnetaan paremmin James Bond-tienä, sillä tämä on se tie, jota Bond ja M ajelivat Skyfallissa Bondin vanhalle kotikartanolle. Me lähdimme etsimään paikkaa, jossa esimerkiksi tämä kohtaus kuvattiin.

Aika upeita maisemia Etiven seuduilta löytyi ja muutama peurakin liittyi seuraamme useampaan otteeseen. Elokuvan kohtausten tarkkaa sijaintia tosin oli haastava paikallistaa.

Nykyään tiellä saa ajella hyvinkin rauhassa, mutta heti elokuvan jälkeen seudulla kävi ilmeisesti aikamoinen kuhina, kun turistit ajelivat tietä edestakaisin yötä päivää ja samalla myös roskasivat paikkoja aika lailla. Paikallisten innostuksesta kertovat edelleen paikoillaan seisovat "pääsy kielletty"-kyltit, joita löytyy lähes joka taloon kääntyvän tien päästä. Kaikesta tästä turistitörttöilystä tietoisena itsellä oli aika varovainen olo kuvaamaan pysähtymisen suhteen, mutta onneksi emme kohdanneet matkalla kuin muutaman auton ja vältimme muutenkin talojen lähelle pysähtymistä.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig