23.2.17

Goodbye Highlands
Isle of Mullin jälkeen palasimme takaisin mantereelle, Craignuresta lautalla Obaniin ja sieltä heti seuraavaan majapaikkaamme Tanyuiltin unisessa kylässä. Ylämaat alkoivat vaihtua alamaiksi, seutujen ero tuntui olevan aistittavissa joka puolella.

Ylämaat ja eritysesti länsirannikon tiet ja saaret tuntuivat karuilta, tuulisilta ja paikoin jopa pelottavilta. Mieleen jäi suuri kunnioitus luontoa ja skottien ylvästä perintöä kohtaan.

Suuri hatunnosto seutujen särmikkäille asukkaille,  joille ylämaiden maisemat ovat arkipäivää ja jotka ottivat meidätkin uskomattomalla vieraanvaraisuudella vastaan. Nyt löysimme itsemme paljon rauhallisemmalta seudulta. Tuulet olivat lempeämmät, tiet leveämmät ja ympärillä alkoi näkyä tiheän turvallista vihreää metsääkin. Myös ihmiset tuntuivat erilaisilta, tai ehkä vain kuvittelimme.

Ajelimme A82:sta Loch Lomondin kansallispuistoon ja sieltä takaisin A83:sta ja A819:a. Näiden seutujen tärpeiksi voisi mainita ainakin seuraavat:
  • Kilchurnin linnan rauniot 
  • Loch Lomondin ympäristö, tuliaiset kannattaa käydä shoppailemassa Luss General Storessa
  • Duke of Argyllin koti eli Inveraray Castle (etenkin Downton Abbey-fiilistelijöille)
  • Majapaikkasuosituksemme on Tanglewood Logde, hulppea Grand Designs-henkinen huvila kahdella huoneella, täällä nukuimme reissun parhaat unet

SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig