27.2.17

Phoenix Falconry

Teemme paljon taustatyötä ennen reissujamme ja etsimme kiinnostavia aktiviteetteja ja kohteita. Niistä sitten valikoituu spontaanisti päivän tekemiset, tosin reissun päällä vastaan tulee aina jotain kiinnostavaa, jota etukäteen ei osannut edes ajatella. Skotlannissa villiksi kortiksi osoittautui vierailun Phoenix Falconryssa ja tutustuminen petolintujen kasvatukseen ja lennättämiseen metsästystarkoituksessa.

En edes muista, missä yhteydessä Phoenix Falconry ujuttautui mukaan suunnitelmiin. Matias taisi selailla jotain Must-do in Scotland-listoja hakiessamme jotain kiinnostavaa pysähdyspaikkaa ajomatkallemme Edinburghin. Phoenix Falconry tarjoaa eri laajuisia petolintukokemuksia, joiden pituudet vaihtelevat parista tunnista kokonaiseen päivään. Meillä ei ollut aikaa kuin lyhimpään 30 punnan settiin, johon kuului lyhyt teoriaosuus, käynti tarhalla ja linnun lennättäminen. Sekin riitti hyvin aiheeseen perehdyttämiseen.Phoenix Falconryn kantava voima on sen omistaja, Skotlannin ainoa Master Falconer -arvonimeä kantava Adrian. Roteva mies on kuin Tony Sopranon lempeämpi veli. On aina yhtä kiehtovaa kuunnella alansa asiantuntijaa, joka intohimoisesti avaa sinulle uutta aihetta. Tiesittekö esimerkiksi, että haukka metsästää korkeintaan kerran päivässä ja lopun aikaa se sulattelee saalistaan eikä enää lennä? Tai että koulutetuille petolinnuille on iso kysyntä Lähi-Idässä, jossa lintujen lennätys on suosittu kisamuoto ja parhaista linnuista maksetaan kymmeniä tuhansia?

Pääsimme itse lennättämään upeaa ritarihaukkaa (Harris's hawk), joka ei ehkä ole metsästyshaukoista nopein, mutta ainakin kaikkein ketterin (mikä lohdutti Matiasta, joka ehti haaveilla kuvissa näkyvän valkopääkotkan lennättämisestä). Ritarihaukan ketteryydestä saimme vakuuttavan demonstraatio, kun Adrian pyysi laittamaan kädet yhteen pään ylle ja haukka lensi käsivarsien läpi. Tai vielä pahempi parempi, päidemme välistä kynnet edellä.

Suurimman vaikutuksen ainakin itseeni teki kuitenkin Adrianista huokuva syvä kunnioitus ja rakkaus lintuja ja luontoa kohtaan. Kaikki tehtiin lintujen hyvinvointia ajatellen ja uskomattomalla kärsivällisyydellä. Kaiken päätteeksi hörpimme kahvit auringossa ja jaoimme matkakokemuksia ja näkemyksiä luonnosta ja maailman menosta. Täydet pisteet Phoenix Falconrylle.

SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig