9.3.17

Kuinka saada pöytä maailman parhaaseen ravintolaan?

Otsikko tälle postaukselle luotiin optimismin vallassa kun ei vielä ollut selvää, että pöydän varaaminen Osteria Francescanaan ei ole ihan sama asia kuin keikkalippujen hankkiminen loppuunmyydylle keikalle. Itse asiassa luulen, että Led Zeppelinin comeback-keikalle saisi liput helpommin kuin pöydän Osteria Francescanaan.

Osteria Francescana on itänyt kaukaisena haaveena siitä lähtien, kun katsoimme Netflixin Chef's Tablen ensimmäinen jakson ja rakastuimme Massimo Botturan charmanttiin persoonaan ja innovatiivisiin ruokiin. Tuossa vaiheessa Massimon 12 pöydän ravintola taisi olla maailman parhaiden ravintoloiden listan kolmosena. 

Tulevaa Italian reissua suunnitellessamme sitten kävi selväksi, että retki Modenaan olisi helposti toteutettavissa. Once in a lifetime, ajattelimme. Tällaista tilaisuutta ei voi missata. Syksyllä Osteria Francescana sitten valittiin The World's 50 Best Restaurants-listan ykköseksi ja tiesimme, että pöydän saaminen ravintolaan oli vaikeutunut exponentiaalisesti.

Toivo kuitenkin eli, sillä Osteria Francescanan varaussysteemi perustuu vähän onneen ja sattumaankin: joka kuukauden ensimmäinen päivä kolmen kuukauden päässä olevat päivät avautuvat varattaviksi 11.00 (Suomen aikaa) ja ainakin näennäisesti kaikilla on yhtä iso todennäköisyys onnistua.

Noh, meidän kohdalla onneen ja sattumaan luottaminen ei tuottanut tulosta. Varaussivusto oli tukossa jo klo 10 ja sama jatkui iltaan asti. Itse en päässyt kertaakaan läpi, M sentään onnistui pääsemään niin pitkälle, että sai meidät lisättyä jonotuslistalle yhden päivän kohdalle. 

Nyt sitten odotellaan, että Massimo soittaa, että tulkaa vaan. Massimo, jos näet tämän, niin soita!

Vaikka Osteria Francescana jää tällä kertaa kokematta, niin todennäköisesti teemme vierailun Modenaan ja Franceschetta58:iin, joka on myös yksi Massimon ravintolaprojekteja. Ihan siinä toivossa, että herra itse kävelisi vastaan Modenan kaduilla ja voisimme häntä ohimennen sivistyneesti moikata. 


P.S. Kuvassa on Massimo Botturan kuuluisa parmesaanirisotto eli "Risotto Cacio e Pepe", jota myös testasimme. Vuonna 2012 Italian maanjäristyksissä vahingoittui isot määrät parmesaanikiekkoja ja Bottura kehitti parmesanissa kypsytetyn risoton ohjeen niiden pelastamiseksi. Reseptistä tuli hitti ja vahingoittuneet juustokiekot saatiin käyttöön.


SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig