12.3.17

Pohjois-Italia Road Trip

Tiesimme aina, että jossain vaiheessa on aika taas palata Italiaan. Aina ensimmäisestä vuoden 2008 Venetsian matkastamme asti tie on tasaisin väliajoin vienyt saapasmaahan takaisin: kolmesti lumoavaan Venetsiaan, pariin otteeseen Gardajärven ympäristöön ja yhdesti Roomaan. Toissakesänä Kroatiassakin katselimme horisonttiin ja haikailimme Adrianinmeren toiselle puolelle, pian olisi korkea aika palata. Joten nyt mennään!

Kunnianhimo matkan suhteen kasvoi kuin varkain. Ensiksi majapaikkoja piti olla max. 2, mennään rennolle "mökkilomalle". Kohta suunnitelmat kattoivat koko Pohjois-Italian. Sitten olimmekin jo värväämässä ystäväpariskuntaa jos muutamaakin mukaan viinimatkalle Piemonteen. Ideaa ehdittiin jo jalostaa tovi, mutta erinäisistä syistä jatkoimme suunnittelua kahdestaan. Jossain välissä juhlimme omia häitämme ja Italian matkasta tulikin häämatka. Melko nopeasti listattiin asiat, joita matkalta haluamme: lämpöä, viiniä, viinitila-asumista, roadtripin vapautta, cinque terre, huvilaluksusta uima-altaineen, lisää viiniä, vuoria, patikointia, järvimaisemia ja hyvää ruokaa.

Syksyllä 2016 varasimme lennot ja sen jälkeen olemme aina tasaisin väliajoin varanneet majoituksia kun jotain sopivaa on löytynyt. Näin on muodostunut reitti, joka kattaa suuren osan Pohjois-Italiaa. Matkan varrelle on kehittynyt etapit majoituksineen:

I. Piemonte

La Rosa Gialla

Barolon kehuttujen viinitarhojen ympäröimä La Rosa Gialla oli helppo valinta ensimmäiseksi etapiksi. Täällä on oikeastaa tarkoitus virittäytyä kunnon lomamoodiin: rentoutua uima-altaalla ja puutarhassa, suunnata välillä alueen viinitarhoille maistelemaan seudun antimia ja antaa ajan kulua.

II. Cinque Terre

La Maison Des Anges

Cinque Terre oli heti alussa yksi selvimpiä etappeja matkalla. Suunnitelma on tehdä päiväretki pikkukyliin sekä myös nähdä aluetta purjeveneen kannelta.

III. Toscana

Villa Parri

Lähellä Pistoiaa Toscanan kukkuloilla sijaitseva Villa Parri oli yksi ensimmäisiä paikkoja, jonka varasimme. Oma huoneisto huvilassa keskellä Italian ehkä tunnetuinta viinialuetta on ehkä vähän kliseinen asetelma, mutta tätähän loman tulisi olla. Koska vuokra-auto on mukana niin seutua voi kierrellä aina idyllisistä pikkukylistä Firenzeen kuuluisiin gallerioihin. Kulttuurista tuskin tulee puute, sillä Pistoia toimii Italian vuoden 2017 kulttuuripääkaupunkina.

IV. Dolomiitit

La Casies
Chalet Tovel

Aluksi oli tarkoitus viettää pidemmän aikaa pohjois-Italian järvimaisemissa, mutta jossain vaiheessa harhauduttiin selailemaan Dolomiittien antimia. Etelä-Tirolin kuvankaunis seutu (olemme vuosien mittaan kehittäneet voimakkaan mieltymyksen vuorimaisemiin) ja sen tarjoamat patikointimahdollisuudet nostivat etapin oitis suunnitelmiin mukaan. Jostain syystä harhauduimme kaiken häähuuman ("tämähän on häämatka, joten vähän voi panostaa!") vallassa varaamaan muutaman yön "luontohotellissa" Casies-laaksossa. Kaikilla mausteilla ja puolihoidolla varustettu resort-tyylinen hotelli on luultavasti kallein varaamamme majoitus sitten Singaporen ökyhotellin. Varasimme lisäksi välietapin pieneen majapaikkaan Tovel-järven rannalla.

V. Lago di Iseo

AirBnB

Järvilomailu Iseon rannoilla oli myös alusta alkaen mukana suunnitelmissa. Täällä tarkoitus on päättää siihen mistä aloitimme: lomaloikoilua omalla terassilla ja uima-altaalla, päiväretkiä Franciacortan viinitarhoille ja yleistä nautiskelua. Myös seudun patikointireitit sekä viime hetken outlet-shoppailu lienee ajankohtaista.

SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig