Aria Hotel Budapest: Maailman paras hotelli?

Aria Hotel Budapest valittiin TripAdvisorin Traveller's Choice Awardsissa maailman parhaaksi hotelliksi 2017 ja tänä vuonna sijoitus oli maailman 21. ja Unkarin paras. Onko hotelli oikeasti kaiken hypetyksen arvoinen? Toteutimme yhden matkahaaveemme ja yövyimme hotellissa pidennetyn viikonlopun.

Pari sanaa Aria Hotel Budapestista 


Muistan kun törmäsimme hotelliin Tripadvisorissa reilu vuosi sitten ja kuvat ja arvostelut vaikuttivat niin hyviltä, että hotelli pistettiin heti muistiin seuraavaa Budapestin matkaa varten. Aria Hotel Budapest kuuluu ylistettyyn Library Hotel Collection -hotelliketjuun ja se on vuonna 2015 rakennettu musiikkiteemainen luksushotelli kaupungin ydinkeskustassa, suoraan St Stephenin basilikan vieressä. 49 musiikkiteemaista huonetta on jaettu neljään siipeen: ooppera, jatsi, klassinen ja nykymusiikki. Jokainen huone on uniikki ja sisustettu eri muusikityylin tai -tekijän mukaan. Kellarikerrokseen on rakennettu spa ja yläkerrasta löytyy kattoterassibaari hulppeine näköaloineen. Kattotasanteella järjestetään myös joogatunteja.

Tärkein pelaa virheettömästi: palvelu.

Joka iltapäivä 16-18 välillä aulabaarissa tarjoillaan viiniä ja juustoja live-pianosoittajan tahdittamana. Paperilla hotelli on täydellinen länsimaalaista luksusta arvostaville matkaajille. Teemakuorrutus (musiikkiteema, pianoesitykset jne.) on tavallaan hassua, mutta luksushotellin perustat ovat niin perhanan hyvin toimivat, että majoittuminen Aria Hotel Budapestissä on täydellinen kokemus. Tärkein pelaa virheettömästi: palvelu. Koko henkilökunta tekee kaikkensa, jotta asukkaana voisit vain rentoutua ja nauttia. Yö Aria Hotellissa maksaa keskimäärin 300€ / huone ja huoneen hintaan kuuluu kaikki yllä mainitut palvelut. 

Spa-osasto suljettu kunnossapidon vuoksi - Mitäs nyt? 


Oma kokemuksemme alkoi jo pari viikkoa ennen matkaamme, kun hotellin spa-vastaava sekä hotellin johtaja ottivat yhteyttä kertoakseen, että heidän spa-osasto on valitettavasti vuosittaisten kunnossapitotöiden vuoksi suljettu vierailumme ajan. Meille tarjottiin korvaukseksi illallista hotellin ravintolassa, mutta koska olimme jos varannut matkan illalliset, niin pyysimme toisenlaista kompensaatiota. Niinpä hotelli järjesti kuskin kyydittämään meidät lentokentältä ja takaisin, upgradasi huoneemme omalla parvekkeella varustettuun isompaan versioon ja tarjosi huoneeseen yllätykseksi ah niin kliseiset suklaakuorutteiset mansikat ja pullon unkarilaista kuohuvaa. Aika hyvä kompensaatio, jos meiltä kysytään.

Tällaisen palvelun jälkeen ei voi olla pettynyt, varsinkaan kun taso säilyy samana koko vierailun aikana. Hotelli oli myös järjestänyt spa-vierailut niin, että saimme käyttää viereisen Kempinskin luksushotellin spa-osastoa, autokin olisi meidät sinne kyydinnyt koko 500m matkan jos olisimme niin halunneet. Koko viikonloppuvierailun ajan tuntui, kuin meillä olisi henkilökohtainen butler jatkuvassa valmiustilassa, aamiaisesta aina illan viimeiseen drinkkiin kattobaarissa.

Tällaiseen palveluun tottuminen vaatii aluksi totuttautumista ja tietynlaista mielentilaa, sillä mitään ei ole tarkoitus tehdä itse (J teki virheen ensimmäisenä iltana ja kävi itse täyttämässä viinilasillisen wine&cheese-iltapäivässä, tätä mokaa emme toistaneet ja viinilasi täyttyi kuin huomaamatta itsestään). Viimeisinä päivinä olimme jo antautuneet totaalisesti palvelun armoille ja taantuneet niin passiivisiksi, että tuntui ihan hyvältä lähteä. Mutta on se hienoa nähdä, kuinka suurella ammattiylpeydellä palveluhenkilökunta tekee työtään ja kuinka suuren määrän ihmisiä tällaisen palvelutason ylläpito työllistää. 

Singaporen Parkroyal on Pickeringin ja Dolomiittien La Casiesin ohella Aria on yksi parhaista hotellikokemuksistamme ja voimme suositella sitä varauksetta kaikille luksusta elämäänsä kaipaaville. Hotelli on elämys itsessään, kunhan antautuu elämyksen vietäväksi.

No comments

Post a Comment