Konferenssimatkalla Wienissä

Kun ensimmäisen kerran vierailin Wienissä, sain ruokamyrkytyksen Wienerschnitzelistä. Tällä kertaa reissasin kaupunkiin työmatkan merkeissä ja kokemus oli huomattavasti parempi, vaikka schnitzeliin en edelleenkään koskenut.


Hohtavan valkoinen Wien

12 vuoden takaisen käynnin jälkeen olen aina ajatellut Wieniä valkoisena hohtava kaupunkina, jossa kadutkin ovat niin puhtaat, että niiltä voisi tarjoilla ruokaa. Liiankin valkoista ja puhdasta, totean minä, joka tykkään kaupungeistani sopivasti rappioituneina ja rosoisina.

Loppukevään vihreys ja kesäisenä paistanut aurinko saivat Wienin kuitenkin sopivasti kimmeltämään ja vaikka kaupunki oli edelleen valkoinen, siisti ja ah niin käytännöllinen, niin hurmasi se enemmän kuin ärsytti. Wienissä olevan historian määrä on ällistyttävä ja joka puolella aistii kerran niin suuren ja mahtavan Itävalta-Unkarin mahdin ihan eri tasolla kuin vaikka Budapestissa.


Vaikka suurin osa 5 päivän matkasta kului konferenssissa ja siihen liittyvissä aktiviteeteissa, niin muutaman tunnin ehdimme kierrellä kaupunkia turistina. Tosin minä enemmän julkisissa istuen, sillä ennen reissua loukkaamani nilkka ärtyi kaikesta kävelystä ja loppumatkasta ei tehnyt mieli liikkua yhtään ylimääräistä. 

Moderni WU:n kampusalue

Konferenssi järjestettiin keskustan ulkopuolella WU:n (Wirtschaftsuniversität Wien) kampusalueella ja mikä kontrasti kampusalue historialliselle keskustalle onkaan! Modernit ja innovatiiviset kansainvälisten huippuarkkitehtien suunnittelemat kampusrakennukset tekevät vaikutuksen jo pelkästään juuri vastakohtaisuutensa vuoksi.


Alkuperäinen kampus sijaitsi keskustassa vanhoissa 70-luvun rakennuksissa, jotka todettiin niin epäkäytännöllisiksi ja huonokuntoisiksi, että korjaus ei kannattanut. Kampus siis siirrettiin kokonaan uudelle paikalle, jossa massiivisen suunnittelu- ja rakennusprojektin jälkeen kampusalue valmistui 2013. Kampuksella on kuusi erillistä rakennusta, joilla kaikilla on eri arkkitehti. Tyyliltään hyvinkin erilaiset rakennukset sointuvat hämmentävän hyvin yhteen.

Jos teillä koskaan on mahdollista käydä arkkitehtuurikierroksella WU:ssa, niin suosittelen. Yksi rakennuksista on esimerkiksi suunniteltu sisältä täysin mustaksi. Näkemisen arvoinen on myös jo edesmenneen Zaha Hadidin suunnittelema avaruuslaivaa muistuttava kirjasto- ja oppimiskeskus.

No comments

Post a Comment