Majoitusvinkkejä Mauritiukselle

Oletko lähdössä Mauritiukselle ja isot resort-hotellit eivät kiinnosta? Nappaa tästä parhaat boutique-hotelli- ja asuntovinkit saarelle!

Suurin osa Mauritiukselle suuntaavista matkoista myydään pakettimatkoina ja majoitusten suhteen tämä tarkoittaa sitä, että isoja resort-tyylisiä hotelleja löytyy saarelta runsaasti kaikista eri tähtiluokista. Viehätys on helppo ymmärtää, sillä konsepti on vaivaton: lentokentältä kyyditykset suoraan hotelliin, jossa vietät leppoisat pari viikkoa all-inclusive-periaatteella hotellin omalla rannalla ja altaalla ja illat vedät ruokaa ja juomaa hotellin buffét-illallisella niin paljon kuin sielu sietää. Itse viihdymme parhaiten pienissä boutique-tyylisissä hotelleissa ja vuokrattavien asuntojen omassa rauhassa, sillä parhaalla road tripillä majoitukset vaihtuvat parin päivän välein ja parasta on mahdollisuus liikkua omaan tahtiin ja vapaasti. Tämän tyylisiä majoitusvaihtoehtoja ei ole helpoin Mauritiukselta löytää ja Bookingin ja Tripadvisorin selailuun saa upotettua päiviä, joten tässä jakoon meidän parhaat löytömme (bonuksena myös pari ravintolavinkkiä):

Hotel Villa Anakao

Parikymmentä minuuttia pääkaupungista etelään sijaitseva, vanhaan koloniaalityyliin rakennettu hulppean kokoinen villa päätyi matkasuunnitelmaamme kuin vahingossa, yhden yön pysähdys matkalla kohti etelän rantoja. Onneksi saavuimme majoituspaikkaan jo iltapäivällä, jolloin ehdimme nauttia tästä helmestä kunnolla. Valtava uima-allas avautuu komeasti heti suurelle verannalla astuessa ja merinäköala tuo leppoisan mausteen. Meillä ehkä oli tuuria, mutta saimme nauttia paikasta täysin yksin useamman tunnin. Varasimme myös "venevajana" tunnetun huoneiston, joka on erillinen pikkumökki. Laiturilta avautuu upea merinäköala. Villan oma paikallinen muori valmistaa joka ilta kolmen lajin perinneruokaa vieraille. Tämä vaihtoehto kannattaa käyttää hyväksi, sillä ihan läheltä ei ravintoloita löydy. 100€ huonehintaan tämä oli ryöstö!



Heti ensimmäiset yömme saarella vietimme itärannikon La Maison D'eten Boutique-hotellissa. Tätä parempaa "mini-resorttia" on vaikea kuvitella. 16 huoneen kompleksi tarjoaa kaiken tarpeellisen täydelliseen minilomaan: Cocktail-baari, 2 ravintolaa, kaksi uima-allasta sekä tietenkin kirkkaansinisen intian valtamerta päin avautuvan rannan. Täällä on helppo heittäytyä lomamoodiin ja palvelu pelaa erinomaisesti. Yöpyminen on tasoon nähden kohtuuhintaista: pienimmät huoneet alk. 200€ (2 henkeä) ja perhehuoneet vajaa 300€.

Les 2 Canons


Länsirannan suositussa Flic-en-Flacin kaupungissa sijaitseva Les 2 Canons on boutique-hotellina itseään mainostava 6 huoneen hotelli. Oikeastaan se on lähempänä asuntolaa, jonka upea infinity-pool on asukkaiden käytössä ja aamupalaa tarjoillaan takapihan terassilla. Yhtälailla se on tasoonsa nähden jopa erittäin edullinen (n. 120€ / yö kahdelta hengeltä). Huoneet ovat erittäin siistit ja kivenheiton päässä alkaa Flic-en-Flacin kuuluisa ranta, jonka ruokakojuista saa lounasta (Roti Aka Vinoda yksi parhaista). Hotellilla on mahdollista illastaa, mutta illallinen on varattava etukäteen. Suosittelemme tutustumaan intialaisruokaa törkeän halvalla tarjoilevaan Zub Express Restaurantiin ainakin kerran, mikäli täällä päin kulkee.

Kozy Le Morne (Sea view suite)


Matkamme viimeinen majoitus ei ollut halvin ainakaan kahdelle hengelle (asuntoon mahtuisi 4-6 hlöä), mutta hinnalla saa täysin oman pikkualtaan ja aivan upean näköalan. Myös AirBnB:stä löytyvä helmi on nuoren pariskunnan pitämä kolmen asunnon talo, joka sijaitsee upean Le Mornen vuoren juurella. Kämpältä kivenheiton päässä oleva Wapalapam Island Eatery oli helposti paras lokaali ravintola jota saimme kokeilla: rento meininki, loistavaa palvelua ja maailmankaikkeuden parhaat chiliravut.

Sanottakoon, että matkalla tuli kokeiltua myös parin yön verran lapsiperheiden suosimaa 3-tähden resortia (puuttuva ilmastointi 30€:n Airbn-kämpässä oli niin tuskallinen kokemus, että vaihdoimme lennosta ensimmäiseen vapaaseen hotelliin), mikä ei odotetusti ollut meidän juttumme. Kävimme myös pari kertaa illallisella Flic-en-flacin 5-tähden överiresorteissa ja täytyy myöntää, että yöpymistä tällaisessa paikassa olisi kiva joskus kokeilla.

Katso myös

Mauritius ja saaren parhaat aktiviteetit

2 comments

  1. Tuo ensimmäinen paikka oli jotain aivan ihanaa ja millä hinnalla! Jotenkin aina ajattelin, että Mauritiuksella menee tyyliin 500€ yö, mutta ilmeisen kohtuuhintaisesti siellä pystyy matkustamaan :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, kyllä sieltä kohtuuhintaisia - ja vielä samalla laadukkaita- paikkojakin löytyy, tosin niiden löytäminen vaati normaalia enemmän taustatyötä :)

      Delete