Lissabonin kattoterassit

Päivä Lissabonissa lentojen välissä, mitä tehdä? Jos haluaa ottaa rennosti, nauttia auringosta ja päästä ihailemaan Lissabonia yläilmoista, niin kierros kaupungin eri kattoterasseilla on aika mukavaa ajanvietettä tässä rappioromantiikan mekassa.

Lissabon yllätti meidät monellakin tavalla. Kaupunki oli mäkisempi ja suoraan sanoen rähjäisempi kuin olimme odottaneet. Rappioromantiikalla on paikkansa, mutta romahtamaisillaan olevat vanhat talot ja graffitien peittämät pinnat alkoivat jossain vaiheessa ottaa jo vähän sydämestä. Talojen kohtalona tuntui olevan joko totaali unohdus tai kunnostus, jälkimmäisessä tapauksessa todennäköisesti ulkomaalaisten sijoittajien käsissä, jolloin raha ei ainakaan tähän kaupunkiin takaisin valu.


Mutta takaisin niihin kattoterasseihin. Kävimme kolmella hyvin erityylisellä terassilla, kaikista avautui upeat näkymät kaupunkiin. Bonuksena päivän viimeiseltä terassilta todistamamme auringonlasku, joka maalasi Lissabonin kauniin pastellisen sävyiseksi.

Entretanto Rooftop Bar @ Hotel Chiado


OSOITE: R. Nova do Almada 114
TYYLI: Perinteinen hotellikattobaari. Varaudu maksamaan vähän enemmän, sillä juomat niitä vähän hienostuneempia hotellihinnoin

Entretanto on tyypillinen luksushotellin sky baari: tarjolla on kauniita cocktaileja, vähän parempia viinejä ja pikkusuolaista. Hinnat ovat toki normaalia suolaisemmat, mutta ulkotila on pieni, intiimi ja rauhallinen. Ja näkymät upeat! Tänne kannattaa tulla väkijoukkoja pakoon varjon alle hengähtämään.


PARK


OSOITE: Calçada do Combro 56
TYYLI: Rento ja mutkaton meininki, täydellinen hetken hengailuun. Juomatarjonnasta turha etsiä hienoja cocktaileja, tilaa suosiolla olutta tai talon viiniä

Ei ihan helpoin paikka löytää, sillä nuhjuisen parkkitalon katolla sijaitseva PARK kattoterassi on semisti salainen siinä mielessä, että paikkaan on ihan turha yrittää löytää minkäänlaisia kylttejä tai opasteita. Parkkitalon hissin jos kuitenkin osaa ottaa ylimpään kerrokseen, niin pääsee vehreään keitaaseen. Lokakuisena perjantaipäivänä terassi oli ihan täynnä niin lokaaleja afterwork-viettäjiä kuin uteliaita nuoria turisteja, jotka olivat meidän tapaan saaneet vinkkiä paikan olemassaolosta.

Topo Terraço


OSOITE: Topo, 6th floor, sala I, Commercial Center Martim Moniz, Praca Martim Moniz
TYYLI: Baari, illanviettoon ja juhlintaan. Juomatarjonnassa runsaasti sekä cocktaileja että kaikkea muuta eli valinnanvaraa riitä.

Topo Terraço sijaitsee hieman paremmat päivät nähneen ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa, ei taas ihan helpoin löytää. Baarista suurin osa sijaitsee sisätiloissa, tarjolla on myös ruokaa. Perjantai-iltana auringonlaskun aikaan terassipuoli oli ihan täynnä, suurimmaksi osaksi paikallisia ja ulkomaalaisia opiskelijoita. Ehkä parhaimmat näkymät, mutta reissussa jo rähjäytyneinä Topon bilemeininki ja hälinä ei ihan jaksanut innostaa. Mutta hei, hieno auringonlasku ja sen jälkeen kohti lentokenttää!

No comments

Post a Comment