3 putiikkihotellivinkkiä Baleaareille


Pieni ja tyylikäs putiikkihotelli tai B&B kauniilla ulkotiloilla, siinä suosikkimme kaikista majoitusmuodoista. Jos paikassa on vielä oma ravintola, viinitila, terassi tai uima-allas - tai nämä kaikki - löytää meidät sieltä. 

Baleaarit, tässä tapauksessa Mallorca ja Menorca, ovat aika optimaalisia kohteita jos yllä listatuista asioista haluaa mahdollisimman monta. Mallorcalla tosin putiikkihotellien hintataso on suhteellisen kallis ja tarjonta ei ole suuren suurta. Menorca taas yllättää edullisuudellaan ja sympaattisten pikkuhotellien määrällä, tarjontaa on enemmän kuin Mallorcalla. Seuraavaksi esittelyssä kolme putiikkihotellia, yksi Mallorcalta ja kaksi Menorcalta.

Can Cota Boutique Hotel - Mallorca, Selva


Can Cota Boutique Hotel sijaitsee Mallorcan pohjoisosassa Selvan pikkukylässä, ihan Tramuntanan vuoriston vieressä. Hotelli on täysin remontoitu 1800-luvun lopun rakennukseen ja hieno yhdistelmä vanhaa ja modernia. Huoneita ei taida olla kuin kuusi. Hotellissa on pieni aamiaissali, pöytätenniskenttä ja viinikellari, josta vieraat voivat itsenäisesti hakea pientä naposteltavaa. Yön hinta terassilla varustetussa huoneessa oli pääsiäisenä 200€/2 hlöä. 

Majoituin Can Cotassa ystäväni kanssa maaliskuussa kolme yötä. Meille osui kohdalle suoraan sanoen karmivat säät, myrskyä ja sadetta koko pääsiäinen ja aurinko vilahti ensimmäisen kerran samana aamuna kuin lento kotiin lähti. Eniten harmitti se, että emme päässeet nauttimaan hotellin upeasta puutarhasta ja ulkotiloista juuri lainkaan. Uima-altaassa oli toki käytävä pulahtamassa, vaikka veden lämpötila tuntui lähentelevän suomalaisen avannon lukemia. Ehkä tänne joskus tulee palattua lämpimämpään vuodenaikaan!


Hort Sant Patrici Ca Na Xini (adults only) - Menorca, Ferreries


Menorcalla yövyimme ensimmäiset kolme yötä keskellä saarta sijaitsevassa Hort Sant Patrici Ca Na Xinissä. Hort Sant Patrici on paitsi putiikkihotelli, myös viinitila ja juustola. Yön hinta halvimmassa ullakkohuoneessa oli toukokuussa 130€/2 hlöä.

Hort Sant Patricista ei oikeastaan tarvitse lähteä mihinkään: takapihalla on uima-allas ja puutarha, alakerrassa pieni ravintoja, joka tarjoilee lähes joka päivä lounasta ja illallista ja viereisessä rakennuksessa viinimuseo, jossa voi käydä maistelemassa paikan viinejä ja juustoja. Hort Sant Patricin sijainti on myös loistava, joka puolelle saarta ajelee täältä 20-30 minuutissa. Lämmin suositus tälle hotellille!

Agriturismo Ses Talaies - Menorca, Ciutadella


Ses Talaies on Ciutadella lähistössä sijaitseva 10 huoneen vähän parempi maatilamajoitus. Yön hinta oli toukokuussa 154€/2 hlöä. Jokaisessa huoneessa on pieni terassi ja auringosta voi nauttia myös uima-altaalla. Huoneet ovat todella kauniin rustiikkiset ja yksinkertaiset, aamiainen herkullinen ja ympäristö kaunis, mutta ravintoloita ei ole kävelyetäisyydellä, joten auto on täällä yöpyessä lähes pakollinen.

No comments

Post a Comment