23.5.17

5 valintaa Vesterbron ruoka- ja juomatarjonnasta

Jos pitäisi äänestää Euroopan parasta shoppailu- ja ruokakaupungia, niin antaisin ääneni varmaan Kööpenhaminalle. Toinen kerta kaupungissa osoitti taas, että huonoja ruokapaikkoja on vaikea löytää ja kauppojen tarjonta on ainakin omaan makuun aivan omaa luokkaansa. Lue meidän viisi valintaa Vesterbron ruoka- ja juomascenestä.

Hengasimme suurimman osan ajasta Vesterbrossa, jossa Airbnb-asuntomme sijaitsi. Kaupunginosa vilisi kahviloita, ravintoloita ja vintageliikkeitä. Aurinko paahtoi ja lämpötila lähenteli Suomen hellelukemia. Olimme kaupungissa nopealla vierailulla ystäväpariskunnan häissä, mutta ehdimme tutustua muutamaan kivaan ruoka- ja juomapaikkaan.

Mad & Kaffe - aamun aloitukseen

Häiden jälkeisenä aamuna hyvä brunssi tuli tarpeeseen. Onneksi Vesterbro vilisee loistavia paikkoja tätä varten ja suuntasimme kehuttuun Mad & Kaffeen. Supersuosittu kahvila oli sunnuntaina aamupäivällä ääriään myöden täynnä. Onneksi meillä ei varsinaisesti ollut kiire, aurinko paistoi ja vieressä vilisi Kööpenhaminan maratonin letka, joten asetuimme nurmikolle jonottamaan. Jonottajille jaettiin jo käteviä tilauslomakkeita joiden avulla pystyi ennakkoon suunnitella oman brunssinsa. Pikku-annoksia sai valita 3, 5 tai 7 kpl ja lisäksi tarjolla oli hyvä valikoima erikoiskahveja, eri jääteelaatuja ja muita juomia. Vähän harmittaa, että inkiväärishotti jäi kokeilematta, se oli aamun olotilaa luultavasti kirkastanut. Vinkki Mad & Kaffeen suuntaaville: jos haluatte välttyä jonottamiselta, niin paikalle kannattaa ilmaantua heti kahvilan avatessa.


Hija de Sanchez - suolaisen nälän yllättäessä

Perjantaina lounasaikaan Vesterbron ns. meat packing districtiä vaeltaessa meille iski suolaisenhimo. Onneksi eteen sattui Hija de Sanchez, jonka tacoja olisi voinut vetää kaksinkertaisen määrän siihen mitä lautasella oli. Sopiva tulisuus ja herkulliset täytteet, ten points. Näitä vetäisin joka toinen päivä jos omasta naapurustosta löytyisi. 

Fermentoren - huilaustauko välioluen merkeissä

Juuri ennen vilkkainta after work -aikaa istahdimme Fermentorenin olutravintolan paahtavalle terassille nautiskelemaan väliolutta. Kattava olutvalikoima ei takuulla jätä ketään kylmäksi ja paikan suosiosta antoi merkkejä klo 16 jälkeen alkanut afterwork-ryntäys oluthanoille.

Siciliansk is - gelatonhimon yllättäessä

Terassioluiden jälkeen oli helppo asettua jäätelöbaari Siciliansk Isin useita kymmeniä metrejä ulottuvan jonon perään. Suomalaisethan tunnetusti rakastavat jonotusta, mutta tällä jonolla oli looginen syy: törkeän herkullinen, italialainen gelato. Jäätelön oli niin hyvää, että ei ehtinyt kuviin asti. Konsepti oli myös omaan mieleen: valita sai aina kolme makua joko pienenä, keskikokoisena tai isona annoksena. Manteli ja sitruunasorbetti olivat omat suosikit. 

Lidkoeb - cocktailhour

Perjantai-iltana olimme kaveriporukan kanssa varanneet pöydän Madklubben-ravintolaan mutta ennen illallista ehdimme vielä livahtaa viereiseen Lidkoeb-cocktailbaariin. Täysin meidän tyylinen paikka! Laadukkaita omia drinkkejä, herkullisia klassikoita ja loistavaa palvelua! Paikan yhteydessä oli myös tunnelmallinen pieni sisäpiha, joka harmi kyllä suljettiin klo 22 aikaan. Naapurit ilmeisesti tarvitsevat kauneusunensa.

SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig