30.11.14

Saaristohyppelyä Sydneyssä

Sydneyn saaristo ja sen ikoninen Oopperatalon ja Harbour Bridgen muodostama sisäsataman siluetti on parhaiten ihailtavissa laivan kannelta. Niin kutsuttu saarihyppely eli island hopping muodosti meille kokonaisen päivän aktiviteetin: kohteina Cockatoo Island, Watsons Bay sekä Manly Beach.

Aloitimme päivän ottamalla bussin Circular Quayn suurelle pysäkille aivan ydinkeskustaan. Sieltä lähtevät myös kaikki saaristoa kiertävät lähiliikenteen linjat eri suuntiin. Painotus sanalla lähiliikenne, sillä saaristoon pääsee tutustumaan kätevästi samalla Opal-kortilla, jota käyttää bussi-, metro- ja lähijunaliikenteessä. Opal-kortilta ei veloiteta yhdellä kulkuvälineellä päivässä enempää kuin 15 dollaria, joten se on halvempi vaihtoehto eri lauttareittejä tarjoaviin yksityisiin verratessa.
Ensiksi suuntasimme Sydneyn saariston suurimmalle saarelle eli Cockatoo Islandille. Laivasto-, vankila- ja laivanrakennushistoriastaan tunnetun saaren henkilökunta toivotti meidät tervetulleiksi työntämällä kouraamme tuhdin infolehtiön, jonka kartan avulla suuntasimme suorinta tietä entisille vankilaraunioille. Siellä innostuttiin vähän leikkimään kameramme itselaukaisimella. Seuraavaksi siirryimme Watsons Bayhin, jonka rantapaviljonki Doyle's on tehnyt nimensä tarjoamalla "Sydneyn parasta Fish'n'Chipsiä". Eli olihan sitä kokeiltava. Suurin piirtein samalta tämä uppopaistettu sekameteli tosin maistuu riippumatta siitä, syötkö sitä Skotlantilaisessa pikkukylässä, Lontoon pubeissa tai Helsinki-Vantaan lentokentällä.
Aurinko alkoi tämän jälkeen pilkahtelemaan pilvien takaa, joten suuntasimme Manly beachille. Hieman pidemmän lauttamatkan päässä sijaitseva Manly on rento lomakylä, jonka itäpuolella avautuu pitkä hiekkaranta. Vuokrasimme pyörät ja lähdimme tsekkaamaan meininkiä päärannalla sekä sen kupeessa sijaitsevalla Shelly beachilla.
Manlyn ranta ei päällisin puolin vaikuttanut eroavan erityisesti kuuluisimmasta Bondi beachista, jolla vierailimme päivää myöhemmin. Manlyllä emme uineet, mutta Bondilla täytyi heittäytyä surffareiden ja aaltojen sekaan maistamaan Australian rannikon suolavettä ensimmäistä kertaa.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig