Marraskuinen Comojärvi

 Marraskuinen Como on hiljainen, ihanan seesteinen ja yllättävän vihreä! Talven matala valo maalaa vuoret ja veden pehmeän pastellisiksi.  

Como-järvi on Pohjois-Italian järvistä luultavasti se kuuluisin ja hohdokkain. Milanosta vain tunnin ajomatkan päässä oleva komistus on vetänyt puoleensa niin turisteja kuin Hollywood-tähtiä. Järveä ympäröivää tietä ajellessa ei ole vaikea ymmärtää paikan viehätystä. Mikro-ilmaston ansiosta ilma tuntuu järjestäen olevan suorastaan seesteisen lempeä ja horisontissa silmiä hivelee Alppien valkoiset huiput. Ihastuimme!

Ajoimme järven ympäri matkallamme Aostasta Valtellinaan ja pysähtelimme nauttimaan kiireettömästä off-season menosta. Kiemurtelimme rantateitä aina Bellagioon asti, josta epäilemättä avautuu ehkä järven upeimmat näkymät. Bellagio on sijainniltaan keskeinen Como-järven kuuluisista kylistä - se sijoittuu keskelle järven ulappaa josta järven läntinen ja itäinen "jalka" haarautuvat. Pohjoiseen on panoraamanäkymät koko järvestä aina Alpeille. Postikorttimaisen ympäristön ansiosta ei ehkä edes ole yllättävää, että todistimme kosintaa Punta Spartiventon puistonpenkeillä istuessamme. 

Bellagio

Lounasta, tryffelikausi parhaimmillaan (valkoista tryffeliäkin olisi ollut tarjolla)

Capella di Villa Melzin ympäristöä
Varenna
Como <3
Bellagion kauniita kujia
Bellagion kauniita kujia
Jossain päin Pohjois-Comoa
Villa del Balbianellon puutarhaa, jossa on kuvattu mm. Star Warsin ja James Bondin kohtauksia
Näkymiä Villa del Balbianellosta
Villa del Balbianellon puutarhat
Menaggio

Pysähdyimme myöhemmin myös järven pohjoisosan luostarissa ja suuntasimme vielä myöhemmin sateisena päivänä Valtellinasta asti tutkimaan järven länsipuolta vierailemalla mm. hulppeassa Villa del Balbianellossa ja kahvittelemassa Menaggiossa. Como teki lähtemättömän vaikutuksen, tänne on palattava!

1 comment

  1. Como-järvi näyttää kyllä hienolta, siellä ei ollakaan ikinä käyty. Ehkä eteläinen Italia kiinnostaa tällä hetkellä vielä enemmän, mutta jos pohjoiseen Italiaan tulee tulevaisuudessa lähdettyä, Como-järvi on yksi vahva vaihtoehto.

    ReplyDelete