Päiväpatikointia Mallorcalla


Mallorca tunnetaan rantakohteena, mutta saarella on myös useita luonnonpuistoja, joista löytyy eripituisia patikointireittejä. Meillä oli yhtenä päivänä ohjelmassa Barranc de Biniaraix-reitin (GR221) patikointi Serra de Tramuntanan upeissa vuoristomaisemissa.

Barranc de Biniaraixin voi kulkea usealla eri tavalla. Me valitsimme päiväpatikoinniksi soveltuvan version, eli aloitus Cuberin tekoaltaalta vuoristosta ja sieltä Biniaraixin rotkoa seuraillen alas Sólleriin. Reitin voisi myös aloittaa Sóllerista ja nousta rotkoa ylös ja takaisin alas (mahdollisuus tehdä ympyräreittinä). 

Otimme Sóllerista taksin Cuberiin (hinta n. 25e) ja patikoimme sieltä takaisin hotellille. Kilometrejä kertyi reilu 14km, kesto n. 5h. Reitin ensimmäinen osuus kulkee tekoaltaan ohi lyhyiden metsäosuuksien läpi Biniaraixin rotkolle. Tämä ensimmäinen tunti on helppoa etenemistä, nousua kertyy vain n. 100m. Reitillä näimme useita aaseja torkkumassa. Toinen osuus on 6 kilometriä alamäkeä kivistä polkua pitkin, laskua tulee metreissä n 800. Alaspäin on niin paljon kivempi mennä kuin ylös, mutta ai että oli penikat koetuksella 6 kilometrin alamäessä!

Cuberin tekoallas

Vielä freeseinä reitin alussa

Torkkuvia aaseja matkan varrella

Ensimmäinen osuus takana

Biniaraixin rotko, määränpäänä alhaalla näkyvä kaupunki

Lasku alas on alkanut

Poseerausta rotkomaisemissa

Alamäki on pääasiassa kivistä polkua

Vielä vähän alamäkeä jäljellä

Lounas ja oluet Biniaraixin kylässä

Jätskitauko Sóllerissa ennen hotellille kävelyä

Mukulakivipolku päättyy Biatraixin kylään, jossa pysähdyimme lounaalla ja oluella. Siitä reitti jatkuu vielä Sólleriin ohi hedelmätarhojen ja kaupunkimaisemien. Pysähdyimme Sóllerissa vielä gelatolla ennen muutaman kilometrin kävelyä hotellille. Sen jälkeen olikin mukava viettää loput iltapäivästä uima-altaalla.

No comments

Post a Comment