Toukokuinen Comojärvi

Miltä näyttää Italian hohdokkain järvi Como toukokuussa? Vierailimme Comojärvellä pari vuotta sitten marraskuussa, oikeastaan puolivahingossa ollessamme ohikulkumatkalla Aostan laaksosta Valtellinan laaksoon. Silloin järvi teki valtavan vaikutuksen, ja 2023 toukokuussa palasimmekin takaisin.

Jos marraskuinen Comojärvi oli vehreä, seesteinen ja hiljainen, niin toukokuinen Como on vehreä, vilkas ja kallis. Mutta edelleen ihana! Vuoristoiset vuonomaisemat yhdistettynä pittoreskeihin italialaisiin pikkukyliin on lyömätön yhdistelmä. Comojärvi on niin julkkisten kuin turistienkin suosiossa. Jenkkejä ja aasialaisia turisteja näkyi paljon. Suosio näkyy hinnoissa, ja etenkin hotellien osalta hinta-laatusuhde on järkyttävän huono.

Majoituimme 3 ensimmäistä yötä Menaggiossa, sen jälkeen siirryimme 3 yöksi Valchiavennan laaksoon vuorille ja viimeisiksi kahdeksi yöksi palasimme järvelle ja Comon kaupunkiin. Meillä oli vuokra-auto käytössä, eikä järvellä paljon muuta ohjelmaa tarvitsekaan: ajella vaan kylästä kylään ja nauttia la dolce vitasta. Comon kaupunkia suosittelemme lämpimästi. Se on sopivan kokoinen, täynnä paikallista elämää ja ravintola- ja kahvilatarjonta on monipuolista.

Yhtenä päivänä hyppäsimme lautalle ja kiersimme Comon kultaisen kolmion eli järven keskiosan kolme kauneimpana pidettyä kaupunkia: Menaggion, Bellagion ja Varennan. Jos kaupungeista haluaa oikeasti päästä nauttimaan, kannattaa majoittua yhdessä niistä. Suurin osa turisteista käy kaupungeissa päiväretkillä, joten keskipäivä on aikamoista mayhemia kun taas aamut ja illat ovat mukavan rauhallisia.

Seuraavaksi Comojärven tunnelmia ja fiilistelyjä runsaan kuvakattauksen kera:

Comojärven keskiosan maisemia.

Menaggion rantapromenadi.

Kaunista!

Aamiainen Menaggiossa.

Lauttamatkalla Varennaan.

Varennan kaupunki taustalla.

Järvellä on useita kauniita puutarhoja, tämä Varennasta.

Poseerausta Giardino Botanico di Villa Cipressissä Varennassa. 

Yksi harvoja kamerasta löytyneitä ruokakuvia - suurin osa olisi puhelimella.

Bellagion rantapromenadin ravintoloita.

Bomboloni (vaniljatäytteinen munkki), voittajien aamiainen. 

Menaggio aamuauringossa.

Gravedonan kaupunki Comojärven pohjoispuolella.

Tämä Gravedonassa sijaitseva gelateria oli hyvä!

Orrido di Bellano, rotko Bellanon kaupungissa.

Gelatolla jossain järven oikeassa "jalassa".

Comon aperitivo-kulttuurin ykköspaikka on Bar Hemingway. Nämä tarjoilut kuuluivat juoman hintaan. 

Comon kaupungin katuja.

Sadepäivä Comon satamassa.

Katso myös:


No comments

Post a Comment