14.8.18

Keski-Euroopan Road Trip omalla autolla

Juhannusviikolla lähdimme kolmen viikon mittaiselle Euroopan road tripille, määränpäänä Alppien seudut: vuoristomaisemia ja -järviä, patikointia, hotellielämyksiä, pieniä kyliä ja viiniä. Tarkoitus oli tutustua tarkemmin etenkin Itävallan alppeihin, pistäytyä Dolomiittien puolella, koukata Sveitsin Lauterbrunnernin kautta Moselin viinimaisemiin ja sitten kotiin. 

19 päivän aikana kilometrejä kertyi yhteensä 6200. Rahaa bensaan meni n. 500 €. Yövyttiin 12 eri paikassa ja käytiin 11 eri maassa.

Roadtrippailu matkustusmuotona ei ole meille uusi. Suurin osa viime vuosien matkoista on taitettu vuokra-autolla. Kun autolla liikkumisen vapauden koki Uudessa-Seelannissa ensimmäisen kerran, niin paluuta ei ole ollut! Roadtrippailu vie mennessään.

Tällä kertaa päätimme lähteä matkaan omalla autolla. Itse asiassa kuukautta ennen reissua olimme vahvasti vielä menossa Norjaan, mutta sitten viime kesän Italian ja etenkin Dolomiittien matkaa muistellessa kohde salakavalasti vaihtui. Onhan Keski-Euroopalla huikeiden vuorimaisemien lisäksi tarjottavana sympaattisia alppikyliä, aurinkoa ja VIINITILOJA! Oma auto = huikeasti tilaa viiniostoksille.

19 päivän aikana kilometrejä kertyi yhteensä 6200. Rahaa bensaan meni n. 500 €. Yövyttiin 12 eri paikassa ja käytiin 11 eri maassa. Reitti pysähdyksineen näytti kuta kuinkin tältä:

Keski-Euroopan road tripin reitti


Emme ennakkoon varanneet kuin pari ensimmäistä yöpymistä ja siten saimme itsellemme liikkumavaraa, jos esim. jokin alue miellyttäisi erityisen paljon. Kerta se ensimmäinenkin, yleensä varaamme kaiken etukäteen. 

Koska kilometrejä tiedettiin reissussa kertyvän ihan tarpeeksi, niin matkan alun taitoimme Finnlinesin laivalla Helsingistä Travemündeen. Lähes 1,5 vuorokauden eli 30 tunnin matka Itämeren halki antoi ehkä mahdollisuuden lepäillä ennen pitkiä ajomatkoja, mutta vannoimme laivamatkan jäävän viimeiseksi, niin puuduttava ja tylsä se oli. Yö nojatuolipaikoilla ei toki auttanut, mutta ei suostunut maksamaan hytistä 100 € lisähintaa (matka maksoi jo nytkin 360€).

Roadtrippiimme mahtui kaikkea, mikä tekee meidät onnelliseksi: mahtavia vuoristomaisemia ja -teitä, kajakointia ja patikointia, hyvää ruokaa ja viiniä, altaan reunalla ja saunassa rentoutumista, houkuttelevia pikkuhotelleja ja shoppailua. Kyllä Eurooppa vain on hieno paikka, ei ihme ettei yleensä tätä maanosaa pidemmälle päästä! Nähtävä ei vain lopu. Seuraavaksi aletaan purkaa reissun kokemuksia tarkemmin.

Katso kaikki Keski-Euroopan roadtripin postaukset

Tsekki - Kylpyläkaupunki Karlovy Vary
Itävalta - Hallstatt ja Obertraun
Itävalta - Grossglocker High Alpine Road
Italia - Alpe di Siusi - E-pyöräilyä ja hotellihemmottelua Dolomiiteilla
Italia - Päiväpatikomassa Val Gardenan maisemissa (Seceda)
Itävalta - Paznaun-laakso Itävallassa - ulkoilijan unelmaseutu
Itävalta - Pakahduttava Zeinisjoch ja Zeinissee
Sveitsi - Päivä Lauterbrunnenissa ja Interlakenilla
Saksa ja Ranska - Moselin laakso ja Eguisheim


SHARE:

14 comments

 1. Olispa ihanaa, kun joku vuosi olisi itselläkim aikaa pidempään roadtrippiin. Suomesta eka ja vika etappi on aina hankala omalla autolla. Mä tykkäisin itse tehdä sen niin päin, että paluumatkalla tulisin laivalla Saksasta ja menomatkalla ajaisin Ruotsin kautta. Silloin tuntuis, että pääsee heti alussa liikkeelle. Vaikka pitää silloinkin kökkiä laivassa, mutta ei sentään niin kauan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, ehkä menomatkan kestäisi paremmin kun ajaa kohti seikkailuita :) Toivottavasti löydät aikaa road trippiin - eurooppa vilisee niin upeita paikkoja jotka odottavat muutaman tunnin päässä.

   Delete
 2. Jep, viinitilat ja auto on erinomainen yhdistelmä! Jopa silloin kun me hölmöt lähdimme viinimatkalle Saksaan niin että mukana oli reilun vuoden ikäinen lapsi ja meistä toinen oli kuskina ja toinen raskaana. Ei ihan hirveästi tullut juotua viinejä matkalla, mutta viinipulloja kertyi takakonttiin sitä mukaa kun lapsen vaippa- ja ruokavarastot hupenivat. :D Meillä on Finnlinesista aivan toisenlainen kokemus, sillä nautimme laivamatkasta valtavasti. Yövyimme tosin sviitissä, joten se lienee melko ratkaiseva ero nojatuolipaikkoihin verrattuna. Odotan innolla postaustanne etenkin Moselin alueelta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hah, onneksi on ne sylkykupit yleensä tarjolla :) Joo lueskeltiinkin sun Mosel-postauksia inspiraatioksi ja vinkeiksi Moseliin, tosin ei ihan ehditty yhtä tehokkaasti kiertää laaksoa kuin te.

   Delete
 3. Harmittaa, ettei koskaan ole viikkoa pidempää koko perheen yhteistä lomaa, että ehdittäisiin Keski-Eurooppaan asti autolla. Syyslomalle lennetään Müncheniin ja siitä jatketaan ainakin Itävaltaan, ehkä Italian puolellakin käydään. Komeita maisemia teillä ollut:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sehän kuulostaa oivalta suunnitelmalta! Tällaisella omalla autolla-reissulla menee vähän liiankin paljon matkapäiviä tylsiin siirtymiin, luulen että mekin otetaan seuraavaksi lennot Müncheniin ja sieltä auto pariksi päiväksi. Itävallasta jäi vielä paljon näkemättä.

   Delete
 4. Me oltiin myös tänä kesänä Euroopan roadtripillä ja oonkin siitä blogiin kirjoitellut jonkin verran. :) Paljon on vielä läpikäymättä, kun meilläkin noin kuukauden mittainen reitti oli lähes 8500 kilometriä ja 18 maata. :D Ihan kaikkea ei pysty yhteen postaukseen puskemaan, hehe!

  Mäkin kyllä tykkään roadtrippailusta ja aina otetaan kohteessa auto jos mahdollista! :) Tosta oon myös samaa mieltä, että omalla autolla löytyy sitä ostosvaraa aika paljon enemmän kuin lentojen ollessa kyseessä. Nimimerkillä mekin taidettiin lähemmäs 25 pulloa tuoda viiniä mukanamme, ja siihen päälle vielä pieniä huonekaluja, vaatteita ja ruokatarvikkeita.

  Ja on muuten kauhee sääli, että toi Travemunden laiva on noin kuiva. :D Monilta muiltakin olen kuullut pelkkiä haukkuja, koskien siis matkan pituutta suhteudessa kovaan merenkäyntiin ja laivan aktiviteettien puuttumiseen. Itellä olis melkein must ottaa toi kauhean kallis hytti, vaikka hinta pompahtaakin silloin jo niin ylös, että väkisin alkaa miettimään jos vain riipasis vastaavat kilsat autolla Ruotsin läpi. :D

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo seurasinkin teidän reissua instassa ja olen lueskellut postauksetkin (nyt pitää ryhdistäytyä ja kommentoidakin), ehditte huikeasti paljon enemmän kuin me! Me vähän sitten jumituttiin sinne keskivaiheille. Auto oli kyllä aika täynnä tavaraa tullessa, paluumatkalla pitkien pätkien viihteeksi vielä pysähdyttiin joka Quality Outletissa, joka vastaan tuli :)

   Travemünden laivasta on kuullut hyvääkin, mutta kyllä itsellä tuli hinta vastaan palvelut. Lähes pakotetut buffee-ruokailut vielä päälle, niin hinta nousee taas toisella satasella. Mutta kyllä palveluissa oli hyvääkin, pieni kuntosali ja sauna/poreallas olivat ilmaiseksi auki koko matkan ajan.

   Delete
 5. Muutaman kerran on tullut tempaistua tuollainen 3-4 viikon trippi autolla. Ne on ihan kivoja jollei ahnehdi liikaa maita ja kilometrejä.Vuoret ovat kyllä niin upeita tällaiselle tasaisen maan kasvatille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa mieltä, sekä vuorista että kilometreistä! Mä tykkään pysyä ainakin pari päivää samassa paikassa, ei tarvi koko aikaa olla pakkaamassa ja purkamassa kamoja.

   Delete
 6. Vau, teillä on todella ollut kunnon road trip. Tässä on joitain tuttuja paikkoja meidän viime kesän paljon keveämmältä road tripiltä, jolloin lennettiin Itävaltaan ja otettiin sieltä auto, yövyttiin mm. Halsstattissa ja lopulta kansallipuistojen kautta päädyttiin sitten Saksaan mm. viinialueille. Tänä syksynä lennetään sitten vuorostaan Saksaan, otetaan sieltä auto ja suunnataan Dolomiiteille. Olikohan jopa yksi majoitus meillä tuolla Alpe de Siusilla, jos oikein muistan. Olenkin teidänkin aiempia Dolomiitti-postauksia lukenut etukäteen inspiraatioksi :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla ja tulee varmasti mahtava reissu! Dolomiitit kyllä vie mennessään, tänä vuonna yksi kohokohta oli Val Gardena ja Secedan huippu - suosittelemme lämpimästi! Ehkä ehdimme vielä tästä tehdä juttuakin ennen lähtöänne :)

   Delete
 7. Wau mitä kaikkea olette kolmessa viikossa ehtineet! Kuulostaa ihan huipulta. Houkuttelisi kovasti tehdä vastaava reissu joku kesä. Finnlinesilla meren ylitystä on mekin mietitty, mutta se on koiralle aika pitkä aika olla laivassa (ja silloin myös oma hytti on pakollinen).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen, Euroopan kiertäminen autolla on hauskaa! Finnlines on kätevä, mutta matkan pituus ja tylsyys saa varmaan ainakin meidät ajelemaan seuraavalla kerralla mieluummin vaikka Baltian läpi :)

   Delete

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig