Pakahduttava Zeinisjoch & Zeinissee, Itävalta

Sama maisema, mutta kuinka erilaiselta se voikaan näyttää valosta riippuen! Ilta- ja aamuauringossa kylpevä Zeinisjoch ja Zeinissee loksautti leuat ja vei sydämeni. Vaikka telttailu ei tähän saakka ole ollut meidän juttumme, niin tänne olisin mielihyvin olemattoman telttani pystyttänyt.

Tällaisia hetkiä sitä jahtaa matkoillaan, sitä vaikeasti kuvailtavaa tunnelmaa, kun osuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja pääsee kokemaan jotain, mikä saa suorastaan pakahtumaan.

Itävallassa se sitten iski, vuoriähky. Keski-Euroopan road trippimme oli edennyt reilu puolen välin ja Ischgln maisemat eivät tuntuneet oikein enää missään. Kun M illalla selaili seuraavien öiden majoitusvaihtoehtoja ja ehdotti yöpymistä vuoristohotellissa Sveitsissä Mürrenissä, änkyröin kaikkeni antaneena, kuinka en jaksa enää yhtäkään vuoristotietä ja vuoristomaisemaa ja eikö voida vaan mennä johonkin missä saa siemailla viiniä sivistyksen keskellä!

Vuoristoöverit kesti muutaman tunnin, aina siihen saakka kunnes lähdimme ilta-ajelulle laaksoon ja todistimme mitä kauneimpia vuorimaisemia laskevan auringon lempeässä valossa. Pilvien välistä loistavat säteet piirtämässä leikitteleviä varjoja vuorten pintaan, hevoslauma laiduntamassa varjoisassa joenuomassa, sumun peittämä peilityyni vuoristolampi, alppikylän kadulla ex tempore todistettu soittokunnan harjoitushetki. Tällaisia hetkiä sitä jahtaa matkoillaan, sitä vaikeasti kuvailtavaa tunnelmaa, kun osuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja pääsee kokemaan jotain, mikä saa suorastaan pakahtumaan.

Tällä Keski-Euroopan road tripillä se tapahtui Zeinisjochissa Itävallassa ja Secedalla Dolomiiteilla.

Zeinisjoch ja Paznaun-laakso ilta-auringon aikaan

Zeinisjochin alueelle eksyimme ilta-ajelullamme ihan vahingossa. Tie Zeinisjochiin haarautuu ihan vähän ennen Silvrettan alppiylityksen tullipistettä. Tie päättyy Stausee Kopsin patoaltaaseen ja ennen allasta tulee vastaan pikkuruinen Zeinisseen lampi, jonka rannalla sijaitsee myös camping-alue. Vähintäänkin idyllistä! 




Zeinisjoch aamuauringon aikaan

Seuraavana aamuna poikkesimme Zeinisjochissa vielä uudestaan ja aamu-auringossa kylpevä Zeinisseen camping-alue sai sydämen väpättämään vähintään yhtä kovaa kuin edellisen illan sumuisa versio.


Mikä on sinun suosikkisi, ilta- vai aamuauringon syleilemä Zeinisjoch?

Katso kaikki Keski-Euroopan roadtripin postaukset

Tsekki - Kylpyläkaupunki Karlovy Vary
Itävalta - Hallstatt ja Obertraun
Itävalta - Grossglocker High Alpine Road
Italia - Alpe di Siusi - E-pyöräilyä ja hotellihemmottelua Dolomiiteilla
Italia - Päiväpatikomassa Val Gardenan maisemissa (Seceda)
Itävalta - Paznaun-laakso Itävallassa - ulkoilijan unelmaseutu
Itävalta - Pakahduttava Zeinisjoch ja Zeinissee
Sveitsi - Päivä Lauterbrunnenissa ja Interlakenilla


6 comments

  1. Onpa kertakaikkisen lumoava paikka! En ollut tuosta edes kuullut ennen. Meillä on haaveissa tehdä vuoristo-roadtrip ja tämä pitää kyllä ottaa reitin varrelle.

    ReplyDelete
  2. Tykkäsin sekä ilta- että aamukuvista. Mä olen täysin vuoriston lumoissa, ja haluaisin tällä hetkellä että jokaisessa matkakohteessa olis vuoret. Olen miettinyt tuleeko jossain vaiheessa kyllästyminen. Toivottavasti ei!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama, en usko että tulee kunnon kyllästymistä 😉

      Delete
  3. Siis uskomattoman kaunista!! Juuri eilen katselin Instagramista jotain kuvia Itävallasta ja Sveitsistä ja sanoin poikaystävälle että tuonne päin haluan lähteä kiertelemään, ja sitten törmäsin heti tähän sun postaukseen. Tällä on selvästi jokin tarkoitus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, molemmissa maissa riittää kyllä riittää maisemia ja vierailtavia paikkoja ihan loputtomiin 👌🏻

      Delete