Paznaun-laakso - ulkoilijan unelma Itävallassa


Dolomiiteille ominaiset terävät huiput vaihtuivat vauhdilla lumipeitteisiksi massiiviseksi vuoriksi, kun Keski-Euroopan road trippimme jatkui Italiasta takaisin Itävältaan.  Pysähdyimme muutamaksi yöksi Paznaun-laaksoon lähelle Ischglin talviurheilukeskusta ja Silvrettan alppiylitystä. Ulkoilu- ja patikointimahdollisuuksia tällä alueella riittää!


Ischglin talviurheilukeskus

1500 asukkaan Ischglin kylässä Paznauntalissa sijaitsee suosittu Ischglin talviurheilukeskus - Silvretta Arena - jossa risteilee talvella yli 200 kilometriä laskettelurinteitä. Silvretta Arena on kansainvälisestikin suosittu paikka ja ilmeisesti tunnettu erityisesti vilkkaasta after-ski meiningistään. Keskuksen ulkoilmakonserteissa ovat esiintyneet vuosien varrella niin Elton John, Robbie Williams, Bob Dylan, Beyonce kuin Katy Perrykin. 

Kesällä meno oli huomattavasti uneliaampaa. Monet ravintolat ja kaupat ovat kokonaan kesäkauden kiinni ja hotellimme omistaja kertoi, että kesällä lähinnä rakennetaan, kunnostetaan ja laitetaan paikkoja kuntoon talvea varten. Alueen hisseistä kuitenkin muutama on kesän käytössä ja vaikka ulkoilijoiden määrä Ischglissä oli huomattavasti vähäisempi kuin Dolomiiteilla, niin yksin ulkoilureiteillä ei tarvitse kulkea.




Maisemat Ischglissä ovat jylhän karut. Olisi huikea nähdä paikka talviaikaan, vaikka laskettelu ei meidän juttu olekaan, mutta vuoret olisivat takuulla upeat lumipeitteellä. Otimme hiihtohissit suoraan huipulle asti, toisella puolelle avautuva laakso onkin jo sitten Sveitsin puolta ja periaatteessa hissiä vaihtamalla olisi päässyt Sveitsiin. Ischglin rinteillä kulkee useita kävelyreittejä ja jos alhaalta olisi lähtenyt kapuamaan, niin matkalla olisi ollut muutama riippusiltakin. Edellisten päivien patikoinnit kuitenkin tuntuivat jaloissa sen verran, että itse ajelin hissillä takaisin ottamaan aurinkoa terassille (M sentään käveli alas).


Silvretta-Hochalpenstraße - "Dream road in the Alps"

Paznaun-laaksoon moni suuntaa ajaakseen läpi Silvretta-Hochalpenstrassen alppitien. Galtürista Parteneen kulkeva 22,3 kilometrin pituinen alppiylitys on moottoripyöräilijöiden ja vintage-autoilijoiden suosiossa, sillä mutkainen tie tarjoaa huikeita vuoristomaisemia ja useita turkooseja järviä. Miinusta tosin siitä, että järvet ovat ihmisten muotoilemia ja alueella on näytti olevan jonkin verran teollisuuttakin. Silvretta alppitie on auki vain kesällä ja tullimaksu on 15€.

Silvrettan alue tarjoaa paljon reittejä myös patikoijille ja ulkoilijoille. Meidän aikatauluihin ei patikointia tällä kertaa mahtunut, mikä jäi kyllä harmittamaan maisemat nähdessämme!


Jos olet kiinnostunut Silvrettan alueen patikointimahdollisuuksista, niin näistä kannattaa aloittaa:

Hiking in the Silvretta and Verwall mountains in the Montafon


Hotellivinkki Paznaun-laaksoon - Hotel Glöckner

Paznaun laaksossa yövyimme Hotel Glöcknerissä lähellä Ischglin kylää. Paikka osoittautui todelliseksi helmeksi: juuri saneeratussa pikkuhotellissa oli boutique-hotellin tuntumaa sekä viihtyisä ja yllättävän monipuolinen spa-osasto. 


Hotelliyön half-bord hintaan (130€/yö) kuului hyvä aamiainen ja tirolilainen illallinen sekä hissipassi, joka kattoi kaikki Ischglin laskettelukeskuksen hissit ja myös tietullin laakson päästä alkavalle alppitielle Silvretta-Hochalpenstraßelle. Aika edullista, sillä Dolomiiteilla hisseihin upposi kohtalaisesti rahaa ja alppiteiden tietullit ovat usein useamman kympin.

Katso kaikki Keski-Euroopan roadtripin postaukset

Tsekki - Kylpyläkaupunki Karlovy Vary
Itävalta - Hallstatt ja Obertraun
Itävalta - Grossglocker High Alpine Road
Italia - Alpe di Siusi - E-pyöräilyä ja hotellihemmottelua Dolomiiteilla
Italia - Päiväpatikomassa Val Gardenan maisemissa (Seceda)
Itävalta - Paznaun-laakso Itävallassa - ulkoilijan unelmaseutu
Itävalta - Pakahduttava Zeinisjoch ja Zeinissee
Sveitsi - Päivä Lauterbrunnenissa ja Interlakenilla


No comments

Post a Comment