Aktiivipäivä Lauterbrunnenissa ja Interlakenilla


Patikointia päivällä ja kajakointia illalla, Keski-Euroopan road tripin Sveitsissä viettämämme päivä oli täynnä aktiviteetteja! Lauterbrunnenin ja Interlakenin maisemat eivät olleet meille entisestään tuttuja ja vaikka päivä oli täyteen pakattu, niin paljon jäi näkemistä.

Sveitsissä kaikki on isompaa - niin vuoret, hinnat kuin turistimäärätkin. Edelliset päivät olimme viettäneet Itävallan hiljaisissa laaksoissa ja viimeistään Lauterbrunneniin saapuessa tajusimme, että olemme saapuneet yhteen Alppien vilkkaimpaan keskukseen. 72 vesiputouksen Lauterbrunnen on eittämättä yksi Euroopan vaikuttavimmista alppilaaksoista. Taivasta halkoo Jungrau yhdessä sisarvuoriensa Mönchin ja Eigerin kanssa. Ihan lähellä olisi myös maisemistaan kuuluisa Grindelwaldin alppikylä.

Päiväkävely Lauterbrunnenista Mürreniin 

Pilvetön taivas ja +32°C helle. Jätimme auton Lauterbrunnenin valtavaan parkkihalliin ja otimme kaapelihissin ylös korkeammalle vuoristotasolle, jossa kulkee vuoristojuna Mürrenbahn. Junalla olisi helppo jatkaa matkaa Mürrenin pieneen alppikylään, mutta vaihtoehtoisesti parin pysäkin välin voi myös kävellä, kuten me teimme.

Kävelyreitti Mürreniin on helppo ja kulkee ohi useiden alppiniittyjen ja läpi lyhyiden metsäosuuksien. Korkeuseroja ei reitillä juurikaan ole ja se näytti sopivan loistavasti myös lastenvaunujen kanssa liikkuville. Meillä meni matkaan n. 3 h Wintereggin lounaspysähdyksen kera, eli pitkistä etäisyyksistä ei ole kyse. Reitti kannattaa kävellä nimenomaan Mürrenin suuntaa, sillä silloin saa ihailla edessä avautuvaa vuorikolmikkoa koko matkan.



Sveitsi todellakin helli meitä sään suhteen ja vaikka kova keskipäivän aurinko ei tehnyt valokuvausta helpoksi, niin nautimme joka hetkestä. Lauterbrunnenin vuoristomaisemat olivat vähintäänkin epätodelliset ja edelleen on vaikea tajuta, mistä mittakaavasta puhutaan kun Jungfraun alueesta on kyse. Jälkeenpäin näitä valokuvia ja videopätkiä katsellessa ihmettelee, että olivatko Jungrau ystävineen tosiaan noin massiiviset ja valtavat. Paikan päällä olimme selvästi lievän vuoristoturtumuksen vallassa.

Melontaretki Interlakenilla

Illaksi olimme vielä varanneet melontaretken Interlakenin Brienzjärvelle. Reilun kolmen tunnin iltaretken järjesti High Tide Kayak School, jota suosittelemme lämpimästi kaikille! Kajakointiretken hinta oli 86€/hlö. Ei ehkä edullisimmasta päästä, mutta hinta sisälsi ohjauksen, kaikki varusteet, kokeneet ohjaajat ja valokuvauksen. Kaikki tämän postauksen kajakointikuvat on ottanut retkemme ohjaaja Maria, kiitos vaan hänelle! Meillä oli ennestään jonkin verran melontakokemusta, mutta retki olisi sopinut myös ensikertalaisille.


Kirkkaanturkoosi Brienzjärvi pisti parastaan ja aurinko helli seuruettamme koko illan. Kajakointi kohti auringonlaskua on niitä kokemuksia, jotka jäävät pitkäksi aikaa mieleen. Ja tulipa jälleen todistettua, miten pieni maailma on. Kajakointiohjaajamme Maria sattui nimittäin olla Sveitsissä asuva suomalainen ja siinä jutustellessamme kävi ilmi, että kotikaupungimme oli hänelle tuttu opiskeluajoilta ja meiltä löytyi myös yhteisiä tuttavia. Tällaiset kohtaamiset ovat aina mahtavia!


Katso kaikki Keski-Euroopan roadtripin postaukset

Tsekki - Kylpyläkaupunki Karlovy Vary
Itävalta - Hallstatt ja Obertraun
Itävalta - Grossglocker High Alpine Road
Italia - Alpe di Siusi - E-pyöräilyä ja hotellihemmottelua Dolomiiteilla
Italia - Päiväpatikomassa Val Gardenan maisemissa (Seceda)
Itävalta - Paznaun-laakso Itävallassa - ulkoilijan unelmaseutu
Itävalta - Pakahduttava Zeinisjoch ja Zeinissee
Sveitsi - Päivä Lauterbrunnenissa ja Interlakenilla


No comments

Post a Comment