Istrian niemimaalla, Kroatiassa


Slovenian jälkeen Keski- ja Etelä-Euroopan road trippimme jatkui Istrian niemimaalle Kroatiaan. Vuosia sitten tutustuimme Kroatian rannikkoon ja saaristoon, silloin vuokra-autolla. Matkasta jäi hyviä muistoja: upeita uinti- ja meriretkiä, lämpöä ja hyvää ruokaa ja viinejä. Näitä riitti myös tällä kertaa. 

Tryffeleiden jäljillä Motovunissa









Istrian alue yllätti meidät kontrasteillaan. Niemimaa on lännessä ja etelässä osittain karuakin maastoa kun taas itäosan kumpuilevat vehreät kukkulat muistuttivat kovasti Italian Piedmontea. Yhtäläisyydet Piedmonteen eivät lopu tähän, sillä Motovunia ympäröivä alue on Piedmonten tapaan tunnettu valkoisista tryffeleistään. Tänne onkin palattava syksyllä, jolloin valkoisten tryffeleiden kausi alkaa.

Motovunin historiallinen pikkukylä sijaitsee kukkulalla ja auto kannattaa suosiolla jättää kaupunkiin vievän tien varteen ja kävellä mukulakivikatuja ylös loppumatkan. Illallisvinkki on kovat hehkutukset saava Konoba Mondo, jossa paikallinen tryffeli on pääosassa suurimmassa osassa ruokalajeja. Lämpimän kesäillan ja hyvät sapuskat kruunaa aukiolla soitteleva trubaduuri. Ah.

Rovinj maitse ja meritse







Rovinj on kaunis ja sympaattinen pikkukaupunki Istriassa. Vietimme kaupungissa yhden illan katuja kierrellen ja auringonlaskua ihaillen. Kaupunki on ollut aikoinaan Venetsian alaisuudessa, joten ei ihme että kaduilla tuntee välillä olevansa kuin La Serenissamassa konsanaan. 

Seuraavaksi päiväksi varasimme veneretken ja pääsimme näkemään Rovinjia myös vesiltä. Veneretket Kroatiassa ovat kyllä ihan must! Helle helpottaa vesillä ja kaunis saaristo pääsee oikeuksiinsa.

Viehkeä viinitilamajoitus Relais and Wine San Tommaso




Majoituimme keskellä niemimaata sijaitsevassa San Tommason viinitilamajoituksessa. Tätä täyden palvelun pikkuhotellia on helppo suositella. Päivien kuumimmat hetket kuluivat mukavasti uima-altaan reunalla varjossa ja hotellissa oli myös ravintola (joka tosin ei ole auki joka päivä).

2 comments

  1. Me emme olekaan Kroatiassa ikinä käyneet. Kiinnostavalta vaikuttava mee, jossa paljon todella näyttäviä luontokohteita. Mielellään sielläkin joskus kävisimme ja itse asiassa ihan koko Balkania kiinnostaisi tutkia pidemmälläkin reissulla, nähtävää on todella paljon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nähtävää olisi kyllä vaikka millä mitalla, meilläkin Balkan on suurimmaksi osaksi näkemättä!

      Delete