Kaunertal Glacier Road, Itävalta

Kaunertalin laakson jäätikkötie oli vielä käytävä ajamassa ennen Keski- ja Etelä-Euroopan roadtripin kotimatkan etenemistä Itävallasta Saksaan. Kyseessä on 26 kilometriä pitkä maksullinen vuoristotie Feichtenistä Weißseefernerin jäätikölle. Tie vie n. 2800 metrin korkeuteen.

Olimme liikkeellä aika myöhään. Tien sulkemiseen oli vain vajaa pari tuntia ja aurinko oli jo laskemassa. 25 euron tietulli kirpaisi, mutta kun tänne asti oli tultu, oli huipulla käytävä. Liikennettä ei ollut nimeksikään myöhään illasta, ja saimme lähes yksi ajella ylös ja alas. Laskevan auringon valo oli huikean kaunis heijastuessaan vuorista, tänne olisi päästävä joskus patikoimaan!








Kaunertalin jäätikkötie on päivisin ilmeisesti aika ruuhkainen, joten hyvä vaihtoehto on ottaa bussi jos haluaa ylös esim. patikoimaan. Talvella laskettelukeskus vetää väkeä huipulle. Kaunertal on hyvä esimerkki siitä, miten Itävalta on kaupallistanut luontoaan pelottavankin tehokkaasti. Italia voisi pienemmässä mittakaavassa ottaa mallia, jotta tiettyjen kohteiden päivittäisiä turistimääriä saataisiin rajoitettua ja ylläpitoon ohjautuisi resursseja.

Itävallasta kotimatka jatkui Saksan läpi ja lautalla Sassnitzista Ystadiin Ruotsiin. Ja siitä vielä Tukholman laivalla Turkuun.

No comments

Post a Comment