Tatravuorilla Slovakiassa


Keski- ja Etelä-Euroopan road tripin ensimmäinen "oikea" kohde oli Tatravuoret Slovakiassa. Lautta Helsingistä Tallinnaan ja kahden yön pysähdyksen taktiikalla olimme jo ajelleet Via Baltican ja saavuimme Tatravuorten juurelle Štrbské Plesoon. 

Perillä meitä odotti hieno järvimaisema ja kaunis ilta-aurinko. Slovakian pysähdykselle oli varattu vain pari yötä, joten käytännössä ehdimme tehdä yhden päiväpatikoinnin.

Päiväpatikointi Popradské plesolle

Reitti Popradské plesolle lähtee Štrbské Pleson kylästä. Aikaa kannattaa varata 3-4 tuntia taukoineen, järvelle ja takaisin on n. 10 km. Polku on hyvin helppokulkuista.

Varsin tutun tuntuista havumetsän reunaa noustaan n. 1h ajan. Tämä reitin alkuosa on pelkkää nousua, sen jälkeen meno tasaantuu ja polku kulkee metsän halki. Pieniä purojakin ehditään ylittää. 

Perillä Popradské pleson järvimaisemissa on vuoristomaja. Me pysähdyimme majalla nauttimassa yksinkertaisen, mutta varsin herkullisen keittolounaan. Ja chillaamassa.
Nousu takana, polun tasaisempi osuus alkamassa

Maisemat alkavat avautua

Järvimaisemaa, toisella puolella järveä näkyy ruokaa tarjoileva vuoristomaja

Puolet reitistä pääse kulkemaan ympyränä, otimme takaisin metsäisemmän polun

Tatravuorista ei tämän parin yön stopin perusteella ole paljoa kerrottavaa. Kyllähän täällä maisemia riittäisi katseltavaksi ja polkuja tallattavaksi! Matka Slovakiasta jatkui Itävallan viinialueiden kautta Sloveniaan, josta onkin sitten enemmän sanottavaa. 

2 comments

  1. Tatravuoret näyttävät erittäin hienoilta. Oltiin pääsiäisen aikaan Krakovassa, ja ajatuksena oli tutustua samalla Puolan puoleisiin Tatravuoriin patikointikauden alussa. Sää oli kuitenkin erittäin kehno, joten se jäi patikointi jäi valitettavasti kokonaan väliin. Joskus pitää ottaa uudempi yritys, mutta myöhemmin, kesän ollessa pidemmällä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tatrat ansaitsisivat enemmän aikaa kuin mitä meilläkään oli, jäi ihan pintaraapaisuksi.

      Delete