Päiväpatikointi Lago di Sorapikselle


Jos meiltä kysytään, niin yksi Dolomiittien parhaita päiväpatikointeja on Lago di Sorapis Passo Tre Crocin alueella. Tämä lonkerojärvi ei nyt vain voi olla hurmaamatta! 

Keski- ja Etelä-Euroopan road trippimme yhtenä pysähdyksenä Italiassa olivat Dolomiitit. Tämä ei tule varmaan kenellekään yllätyksenä, niin paljon aluetta rakastamme! Majoituimme Cortina d'Ampezzossa, sillä yhden päivän ohjelmassa oli patikointi Lago di Sorapikselle. 

M kävi vuosia sitten Sorapiksen reitin kiertämässä, siitä reissusta ja reitin kuvauksesta voi lukea enemmän täältä. Itselläni oli toinen polvi tuolloin niin pahassa kunnossa, että en patikoimaan päässyt, ja Lago di Sorapis on siitä saakka kaivellut mielessä. Jonain päivänä se on päästävä näkemään!

Patikointi oli kaiken odotuksen arvoinen ja Lago di Sorapis kauniimpi kuin odotin. Reitti järvelle on kiinnostava ja sopivan haastava olematta kuitenkaan liian vaikea. Nousua on jonkin verran, mutta useampaan kohtaan jaettuna. Vuoristoreitteihin on ilmeisesti tullut myös jonkinlaista rutinoitumista, sillä jyrkimmät kohdat hirvittivät yllättävän vähän. Urheilukellon mukaan kilometreja kertyi 12,5. Kuvia ja tunnelmia:








Lago di Sorapis on erittäin suosittu reitti, minkä takia kannattaa lähteä aikaisin liikkeelle. Me aloitimme puoli seitsemän aikoihin aamulla, ja jo silloin lähimmän tienvarret olivat autoja täynnä. Kyseessä oli toki viikonloppu heinäkuun alussa. Polkuja sai kulkea kuitenkin lähes yksin. Järvellä hengailimme useamman tunnin ja joimme oluet vieressä sijaitsevalla rifugiolla (lounasta olisi ollut tarjolla vasta 12 jälkeen).

Matka takaisin ajoittui puolen päivän aikoihin, mikä oli huono ajoitus siinä mielessä, että polut olivat täynnä vastaantulijoita. Ei kiva juttu polun kapeissa kohdissa ja jyrkissä portaissa, suurimmat jännitysmomentit syntyivätkin ohitustilanteissa.

Mutta se itse turkoosinsininen järvi. Silkkaa magiikkaa!

No comments

Post a Comment